Bodegas Roqueta de Manresa, el celler De Muller de Reus i el Grup Pons de Rosselló són els tres cellers que participen aquests dies en una de les fires més importants d’agricultura de Rússia, Prodexpo. Els representants d’aquests tres cellers han viatjat a Moscou acompanyats d’una delegació catalana presidida pel conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i formada per representants d’altres empreses catalanes d’alimentació i els directors generals d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Monfort, i de PRODECA, Ferran Bienert.

L’objectiu del viatge és potenciar el sector agroalimentari català a través de la mateixa fira però també mitjançant reunions entre el conceller d’Agricultura i el civeministre d’Agricultura de Russia, Alexandr Ivanovich Beliaev, i amb el vicepresident de la Comissió de Política Agrària del Parlament, Sergey Lisovsky.

Prodexpo, que se celebra del 8 al 12 de febrer i arriba aquest any a la 17a edició, compta amb la participació d’una desena d’empreses catalanes del sector de l’alimentació i begudes. És el saló més important dedicat al sector de l’alimentació que se celebra a Rússia, està dirigit exclusivament a un públic professional i abasta des de majoristes a minoristes de productes transformats, begudes, i productes per la indústria alimentaria.

En la darrera edició hi va haver més 2.000 expositors i més de 120.000 visitants de països com Rússia, països Bàltics, Ucraïna, Bielorússia, països del Caucas, i Àsia central.

Beca Ferran Adrià
D’altra banda, el vitage servirà també per presentar la primera beca Ferran Adrià, una iniciativa promoguda pel DAR, per l’ajuntament de l’Escala i per l’Associació Joves Cuiners per donar a conèixer els nostres productes i la nostra cuina. Joaquim Llena farà la presentació aquesta tarda davant un grup de cuiners russos de gran prestigi.

L’objectiu de la beca és la creació d’un grup de professionals, originaris de diferents punts del món, que esdevinguin prescriptors de la nostra cuina i dels nostres productes. Per això la beca es concreta en una estada de tres mesos, d’octubre a desembre, a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, a L’Escala, on la persona becada haurà de desenvolupar un projecte gastronòmic relacionat amb els productes catalans.


Prodexpo va tenir més de 120.000 visitants en l’última edició FOTO: PRODEXPO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa