Nou empreses lleidatanes participen en el showroom “Probieren Sie Lleida”, impulsat pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), juntament amb la Cambra de Comerç de Lleida i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Aquest esdeveniment promocional té lloc des d’avui i fins divendres, a la ciutat alemanya de Düsseldorf, que acull una mostra gastronòmica i turística de les Terres de Lleida.

L’objectiu és la promoció internacional del sector agroalimentari lleidatà, un dels principals sectors d’activitat en aquesta demarcació. Es tracta d’un showroom gastronòmic i turístic que consisteix a apropar l’oferta catalana als potencials compradors i consumidors del país objectiu. Després de la primera edició del Showroom, que es va celebrar a Suècia amb uns grans resultats el novembre de 2007, la van seguir successives destinacions com Amsterdam, Helsinki, i ara Düsseldorf.

El programa d’aquesta edició s’inicia avui, amb una ponència sobre el sector agroalimentari i turístic de Lleida a càrrec de la periodista Isabella Hidalgo, Project Manager de la World’s Luxury Guide, donant pas al showroom, on cada empresa participant disposa d’un espai per exposar els seus productes i per a atendre les seves visites professionals.

Hi són convidats periodistes, restauradors, importadors, i cadenes de botigues gourmet, entre altres.

Així mateix, durant tota la jornada, se celebra degustacions elaborades pel cuiner Joan Pallarès, de l’Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola (Alt Urgell). A la tarda, s’ha organitzat una visita en grup a diferents punts de venda per tal de conèixer de quina manera s’exposa el producte gourmet.

Empreses participants:
Bodegas Costers del Sió / vi / Balaguer (Noguera)
Cal Valls / conserves de fruita i verdures / Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell)
Celler Analec / vi i cava / Nalec (Urgell)
Exquisitarium SL / precuinats / Oliana (Alt Urgell)
Formatges Artesans de Ponent SCP / formatges de cabra /Almacelles (Segrià)
Juncosa Natura SCP / oli d’oliva / Juncosa de les Garrigues (Garrigues)
Precocinados Angel Bosch SL / precuinats / Lleida
Torrons i Mel Alemany / torrons i mel / Os de Balaguer (Noguera)
Vinya Els Vilars / vi / Arbeca (Les Garrigues)

Alemanya és un mercat amb elevat poder adquisitiu. El preu no és el factor més important en la presa de decisions de compra. La qualitat i el servei són les prioritats en qualsevol transacció comercial amb aquest país. Els productes gourmet presenten un consum creixent, i disposen de canals de distribució minorista especialitzats i amb bona implantació.

Alemanya és el primer importador en volum de productes vitivinícoles, per davantd’altres països com Regne Unit o Estats Units, i un dels grans consumidors de formatges, amb una taxa de 22,1 quilos per persona i any.

Nou comentari