Imatge d’una de les activitats organitzades pel col·lectiu Terra i Taula">
El col·lectiu de productors i cuiners del Baix Penedès Terra i Taula organitza per aquest dimarts 10 de març una jornada tècnica sobre el calçot el Montmell i el vi de la comarca al celler Partida Creus de Bonastre. Una activitat que vol posar en valor les qualitats organolèptiques dels calçots i el seu maridatge amb els vins amb l’objectiu d’unir, potenciar i reivindicar la cultura de tots dos productes.
A les 18:30h de la tarda es donarà el tret de sortida a la jornada que es desenvoluparà seguint el següent programa:
Primera part
Exposició del present i futur del calçot de qualitat al territori a càrrec de Joan Simó (Fundació Miquel Agustí i propulsor del projecte Calçot 2012) i de Jaume Solé (Cultivador de Calçot del Montmell i integrant del col·lectiu).
Segona part
Exposició del comportament del calçot als fogons amb un tast del producte elaborat a partir de quatre coccions diferents (brasa, escalivat, fregit i puré) per determinar-ne les aromes primaries i secundàries, gust, intensitat, textura, fibrosistat i persistència. Cada cocció aportarà diferents notes de tast que s’identificaran i avaluaran entre totes les persones assistents.
Tercera part
Recerca de la millor harmonització amb el vi. Tast de quatre vins dels cellers del col·lectiu i anàlisi posterior del maridatge del producte amb el calçot.
Conclusions
Les dades obtingudes un cop finalitzats els tastos s’analitzaran i es publicaran al web de l’entitat organitzadora.
El preu de l’activitat és de 12 euros i cal reserva prèvia a info@terraitaula.cat.