VadeVi
Vinseum celebra el dia internacional dels Museus
  • CA
Vinseum

!--akiadsense-->

Aquest cap de setmana el Vinseum està de portes obertes per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Aquest dissabte 19 de maig també celebra la Nit dels Museus o Nit Blanca i obre les portes a tots aquells qui vulguin visitar-lo a la llum de les estrelles. A més fins els 26 de maig també s’han programat activitats per a tots els públics; tastos, documental i col·loqui sobre el cas Sixena, visites guiades i activitats infantils entre d’altres.

Aquest dissabte Vinseum obrirà portes fins a les 24h. Es fran visites guiades a l’exposició permament a les 11h, les 13h, les 17h, les 19h i les 21h i l’entrada inclou una degustació de vi o de most per a tots els visitants. A les 20.30h a la Capella hi haurà un concert a càrrec dels professors de flauta travessera i guitarra de l’EMMMDC i els seus alumnes.

Aquest diumenge 20 de maig la tercera jornada de portes obertes serà de 9h a 14h i es mostrarà la col·lecció de premses del vi i al Centre de Documentació es podrà conèixer com es guarden els documents que permeten fer investigació sobre les cultures del vi. Pels més petits s’ha organitzat un taller infantil per aprendre, tot jugant, a distingir aromes de productes naturals i a reconèixer les sensacions tàctils que es perceben a la boca quan es fa un tast de vi. L’activitat inclou una degustació de mosts ecològics de varietats de raïm diferents. Es farà a les 18h.

Aquestes són només algunes de les activitats que s’han preparat. Trobareu tota la informació seguint aquest enllaç.

Sobre el Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus (DIM) se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Amb motiu del DIM, la majoria dels equipaments museístics catalans organitzen una gran quantitat d’activitats que tenen lloc el mateix 18 de maig i/o en dies anteriors i posteriors a aquesta data, ja sigui en forma d’esdeveniments puntuals com programacions que poden durar tota una jornada o varis dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa