VadeVi
L’empresa de tapament de vins Vinventions s’apunta a la sostenibilitat de ple
  • CA
Tapaments de vi

!--akiadsense-->

La multinacional Vinventions ha anunciat els seus plans per accelerar les iniciatives de millora ambiental i impulsar canvis fonamentals en la forma d’elaborar i utilitzar els seus productes a la indústria del vi en general.

L’estratègia de sostenibilitat s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostneible de l’ONU i en particular amb el número 12 que apunta a “garantir models de consum i de producció sostenibles”. Així, l’empresa amb l’objectiu d’assolir la neutralitat de carboni en tota la companyia, Vinventions té en marxa iniciatives per reduir la petjada de carboni i la utilització de recursos naturals (inclosos aigua i matèries primeres no renovables) associats amb els seus productes i processos. La línia Nomacorc Green Line, formulada a partir d polímers renovables d’origen vegetal obtinguts de la canya de sucre, una font de matèria primera 100% renovable, és un dels molts exemples vigents. La canya de sucre absorbeix el CO2 de l’atmosfera, el que dona com a resultat, productes amb una petjada de carboni baixa o nul·la, que d’aquesta manera contibueixen a combatre el canvi climàtic. Des del llençament d’aquesta línia, s’han aconseguit reduir les emissions de CO2 en més de 12.000 tm. A curt termini, l’empresa preveu introduir al mercat nous productes elaborats a partir de matèries primeres sostenibles, renovables i biodegradables.

Des de Vinventions, recorden que l’ús de taps lliures de TCA preveu una menor pèrdua de vi i asseguren que han contribuit a preservar el deteriorament de més de 300 ampolles de vi en els últims 15 anys.

Pel que fa als químics, la companyia busca reduir-ne el seu ús, per exemple amb la presentació de SÜBR, un tap de micro aglomerat que utilitza suro natural en combinació amb materials aglutinant derivats de fonts naturals, el que permet, diuen, una alternativa segura, neta, reciclable i biodegradable a les pegues de poliuretà que s’aniran substituint de forma progressiva.

Economia circular dels tapaments de vi de Vinventions

!--akiadsense-->

D’altra banda, s’estan desenvolupant plans d’economia circular. Anuncien una associació amb el distribuidor de vins Nicolas, a França per tasques de reciclatge. A partir del primer trimestre de 2019, les 500 botigues Nicolas recolliran les PlantCorcs, així com també altres taps sintètics i es destinararan a la iniciativa “Un bouchon, unes esperance” que ajuda a persones amb discapacitat. Es reciclaran els taps que s’hagin recollit i generan un nou tipus de tap.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa