A finals del proper mes de gener, del 23 al 25, tindrà lloc la fira professional enogastronòmica Vinya & Tast, a Vilanova i la Geltrú. La iniciativa aposta per la qualitat i la representativitat dels productes del territori català: vins, caves, formatges, olis, mel, embotits, xocolata i preparats.

La nova fira, a l’edifici de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, es dividirà en tres apartats, atès que es concebeix no només com un lloc de negocis, sinó també com a punt d’intercanvi i enriquiment professional, i un espai de gaudi per tots aquells interessats en descobrir aquest món de sabors, aromes i textures. A l’àrea expositora apareixeran els cellers, productors d’olis i xocolaters de tota Catalunya però amb una forta presència de la comarca.

A l’Auditori es desenvoluàran les Jornades Enogastronómiques i les ponències presentades per especialistes en torn a les temàtiques d’innovació en productivitat, distribució i comunicació.

A l’espai Terres i Aromes es faran els tastos, maridatges i degustacions amb els diferents productes dels expositors i associacions participants: la D.O. Penedès, l’Associació Qalidès, l’Associació de Productors de Vins del Garraf, la Cooperativa d’Olis Montsiá, la Unió de Llicoristes, a més de diferents cellers i productors independents. Tots ells conformaran les Activitats Paral.leles de la Fira, durant els tres dies d’exposició, amb un calendari d’activitats preestablert. Cuiners i enòlegs reconeguts -May Hoffman, Oriol Llavina, Meritxell Falgueras, Carles Alonso- guiaràn els tastos. El diumenge s’obriràn aquestes activitats al públic.

La fira també organitza les Nits de Vinya & Tast, amb sopars temàtics en establiments representatius de la cuina marinera, d’autor i de tapes gastronòmiques de la ciutat. El sopar inaugural, a càrrec de la D.O. Penedès i amb la col.laboració de la Cadena Ser, oferirà un tast vertical de xarel·los en un conegut restaurant de la vila, dintre també del seu cicle de sopars literaris.


La presentació del saló Vinya&Tast ha tingut lloc aquest matí, al Castell de la Geltrú FOTO: As Comunicació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa