VadeVi
VITEC i la DOQ Priorat signen un acord de col·laboració tècnica en recerca i innovació

La Fundació Parc Tecnològic del Vi-VITEC i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat han signat un conveni marc per impulsar, de manera conjunta, accions continuades d’assistència tècnica, recerca i desenvolupament.

El conveni estableix que un membre qualificat de VITEC s’incorpori en les sessions de qualificació del Comitè de Tast de la DOQ Priorat i, a més, des de VITEC s’oferirà assistència tècnica en el disseny, tractament de les dades de tast anual de finques i viles de la DOQ Priorat. L’acord fixa la implantació d’un programa de formació vitivinícola anual i d’altres accions que determinarà el Comitè de Direcció, que esta format per personal expert de les dues institucions i que serà qui decidirà les prioritats en les accions de R+D+i.

El Comitè de Direcció aprovarà també la participació en convocatòries públiques obertes a la comunitat científica per a poder desenvolupar projectes de recerca. Les dues entitats han acordat donar-se suport mutu per a reforçar la capacitat de captació de recursos destinats al foment de la recerca i la innovació.

VITEC, amb seu a Falset, té entre els seus objectius estimular i gestionar el flux de coneixement i la tecnologia entre universitats, institucions de recerca, empreses i mercats en l’àmbit de la indústria enològica amb la finalitat de crear valor científic, social i econòmic i facilitar la transferència de coneixement i tecnologia a l’empresa.

També desenvolupa serveis de valor afegit pels agents que hi estan vinculats. VITEC i la DOQ Priorat ja treballen conjuntament per fomentar la recerca i la innovació a les empreses del sector vitivinícola del Priorat i, amb aquest acord, es regula la col·laboració pel desenvolupament d’accions continuades. El conveni, signat pel president de la DOQ Priorat Antoni Alcover i pel director general de VITEC, Sergi de Lamo, té cinc anys de vigència i es prorrogarà de forma automàtica per períodes anuals.


El director executiu de VITEC, Sergi de Lamo (esquerra), i el director científic del Parc, Joan Miquel Canals (dreta), mostren la sala de tasts del centre FOTO: CRISTINA FORNÓS / ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa