VadeVi
Vitivin ofereix un contingut diari gratuïtament mentre duri el confinament
  • CA
Vitivin

!--akiadsense-->

Vitivin se suma a la proposta d’oferir continguts online en obert per fer més portable el confinament. Així cada dia un dels seus vídeos es pot visualitzar gratuïtament durant 24 hores.

Només cal registrar-se al seu web i d’aquesta manera es pot accedir als continguts tècnics sobre vitivinicultura, alguns dels quals fins ara eren de pagament. La decisió s’ha pres per una banda, per oferir una nova possibilitat d’aprofitar aquest episodi excepcional, però també perquè en les últimes setmanes han detectat un increment important de trànsit a la seva plataforma online.David Budó, un dels seus responsables, explica en declaracions a Vadevi que “l’increment en el nombre de registres a Vitivin ha estat força destacat en les últimes setmanes i és per això que entenem que en aquesta etapa de confinament les ànsies de compartir coneixement no s’aturen i hi hem volgut donar un nou impuls”.

En els propers dies també oferiran continguts en streaming amb personatges tan destacats com el Master of Wine, Pedro Ballesteros i el tastador de Parker, Luís Gutiérrez.

Vitivin va néixer fa dos anys precisament per ser un punt de trobada per a tècnics en vitivinicultura. Una plataforma professional on poder-hi reunir continguts, a vegades de difícil accés en una sol espai virtual. Budó explica que “moltes vegades és difícil accedir a certs treballs d’investigació que es publiquen en llibres, per exemple, dels quals se n’editen pocs exemplars i que en la majoria de casos només es poden trobar a les biblioteques de les universitats. És per això que a través de vídeo, però també de textos hem volgut reunir tota aquesta font de coneixement i posar-lo a l’abast dels professionals”.

En aquests dos primers anys de vida, han aconseguit arribar als 2.500 registres el que els fa pensar que aquesta era una mancança de sector. També per constatar on hi ha més dubtes o on es pot incidir per fer que el procés d’elaboració del vi, des de la vinya fins al producte final sigui més acurat, més sostenible o més eficient.

“L’últim any hem vist com un dels aspectes de l’elaboració del vi que suscitava més interès era la seva oxigenació i l’embotellat. En general es donava per fet que era un procés normal però en canvi hi ha investigadors que ha constatat que l’embotellat és un punt molt crític i que tota la cura que s’ha tingut des de la vinya fins aquell moment pot ser delicat si no es fa correctament”, explica Budó.

Vitivin ha anat evolucionant en aquest sentit i ara també ofereix cursos online que estan tenint molt bona acceptació i també ha obert la porta a joves investigador. Amb acords amb diverses universitats estan oferint la possibilitat d’accedir a un resum tècnics de tesis doctorals per conèixer de primera mà cap on miren les noves generacions d’enòlegs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa