VadeVi
Waltraud Maczassek vesteix la nova anyada del gran reserva Jean Leon

La nova anyada del gran reserva Jean Leon ha estat elaborada amb cabernet Sauvignon 100% procedent de les 8 hectèrees de la mítica Vinya La Scala, la vinya de cabernet més antic de Catalunya (plantat el 1963) i cultivat en el terreny més pobre, pedregós i de major drenatge de la finca, al cor de la DO Penedès.

El Gran Reserva únicament s’elabora en anys excepcionals, quan la climatologia és especialment favorable. El 2001 va ser un any càlid, amb un hivern amb temperatures moderades, gelades de primavera, amb precipitacions a finals de juny, just al començament del verol, i un estiu molt sec i calorós. Tot això va fer que la collita 2001 tingués gran qualitat però fós petita en quantitat. La criança s’ha realitzat una criança de 25 mesos roure francès (100%) i posteriorment un mínim de 3 anys en ampolla.

Considerat un vi històric, màxim exponent dels vins d’autor, i l’iniciador del concepte de pagament i terroir a l’Estat, el Gran Reserva de Jean Leon pot presumir de ser el primer monovarietal que es va elaborar a la península, el 1969.

Els grans reserves de Jean Leon llueixen en la seva etiqueta l’obra d’un destacat artista (Subirachs – 1979, Ràfols Casamada – 1994, Guinovart – 1996, Tàpies – 1997, Riera i Aragó – 1999, Hdez Pijuan – 2000). Per l’anyada 2011, s’ha escollit la pintura de Waltraud Maczassek.

Waltraud Maczassek es va graduar en Belles Arts a l’Institut Pedagògic de Wiesbaden, Alemanya. Ha estat vivint durant més de 40 anys al Penedès, continuant la seva formació artística, realitzant estudis de color, composició i paisatge a l’Escola Lliure de la Mediterrània i la llicenciatura en Belles Arts a la Universitat Sant Jordi, de Barcelona.

La naturalesa és la principal font d’inspiració de Waltraud Maczassek i la constant en la seva obra. La varietat de colors i la utilització de la tècnica mixta són altres característiques d’una artista que no para d’evolucionar i de buscar nous llenguatges pictòrics. La realitat mediterrània és molt present en la seva obra, que té una gran força comunicativa, tant pel que diu i mostra obertament com el que suggereix. L’expressivitat dels seus paisatges interiors i la calidesa de les tonalitats de la forma reafirmen la seva visió de l’art contemporani des d’una particular percepció de la realitat i de la seva figuració.

“Transformació” (2009), una de les últimes obres de l’artista, mostra els paral.lelismes entre l’univers i la vida, tots dos en constant evolució.


Gran reserva Jean Leon FOTO: JEAN LEON

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa