VadeVi
‘Wine is Social’ fa festa per celebrar el desè aniversari

Wine is Social fa deu anys i ha decidit organitzar diversos esdeveniments per a celebrar-ho. El primer ha tingut lloc aquest dilluns 27 de març a Barcelona en una cita on el sommelier i un dels impulsors del projecte Ferran Centelles ha guiat un tast en el qual s’han obert les primeres ampolles que es van vendre l’any 2013.

Ferran Centelles, un dels impulsors de WIS guiant el tast de celebració a Barcelona | Foto: WIS

Una comunitat per a amants del vi

Deu anys enrere, Ferran Centelles, Manel Sarasa, Albert Martí i Thomas Kissler van posar en marxa Wine is Social amb l’objectiu, expliquen, de “trencar barreres i acostar el vi a tothom d’una manera didàctica i senzilla”. Alhora aspiraven a crear una comunitat d’amants del vi, fent-lo més proper i entenedor, “fugint d’un llenguatge complex i sovint elitista que s’ha fet servir tradicionalment”.

“Si mirem enrere hem fet coses meravelloses connectant cellers excepcionals amb consumidors arreu, però si mirem endavant encara en farem moltes més per fer el vi més fàcil d’estimar, ja sigui a restaurants i botigues com també en el món digital. Creiem que en això la tecnologia ens hi ajudarà”, assegura Manel Sarasa.

Albert Martí, per la seva banda, recorda com es van plantejar “fer un club que no posi a prova a la gent, que no espanti, perquè al final veus que la gent ha anat desenvolupant el seu gust i n’ha anat aprenent”.

Al cap de poc temps, la venda directa al consumidor, complementada amb informació i contingut, es va ampliar a la restauració. I seguint la mateixa filosofia que el club de vins, es va desplegar una àrea de venda de vi i assessorament a restaurants i botigues que l’ha portat a ser una de les distribuïdores líders a l’estat espanyol amb un catàleg de més de 1.000 referències que combina marques de prestigi de cada zona amb nous vinyòvols creadors de tendència i també amb un software que ajuda als restaurants a millorar les seves vendes de vi.

En l’actualitat, WIS treballa amb més de 50 distribuïdors que serveixen a més de 20.000 restaurants i botigues de tot l’estat.

L’estrena de la celebració, al Fiskebar de Barcelona

Per iniciar les celebracions d’aquest aniversari, el restaurant Fiskebar de Barcelona ha acollit aquest dilluns un tast singular on a més de recordar la trajectòria d’aquest decenni s’han obert les primeres ampolles que es van vendre fa 10 anys i s’han tastat sota la direcció del sommelier Ferran Centelles.

Manel Sarasa recordava que la figura de Centelles va ser cabdal: volíem crear un llenguatge nou i planer i em van presentar en Ferran i de seguida ens va ajudar. Li hem d’agrair moltíssim tot el que ha fet. És un gran coneixedor del món del vi, probablement el que té més capacitat per innovar en aquest món del vi i alhora és una grandíssima persona”.

“Aquesta celebració és només un inici, ja que tenim preparades moltes sorpreses que anirem desvelant a poc a poc per celebrar aquests 10 anys amb més gent i a més llocs. La festa tot just ha començat. Visca el vi!”, concloïa Albert Martí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa