VadeVi
Workshop amb compradors de més de 15 països d’arreu a Catavins Sabadell
  • CA

Vallès Occidental -comarca industrial per excel·lència però també amb un gran pòsit agrícola- i vins catalans poden perfectament associar-se. S’ha demostrat a la Fira Catavins Sabadell, que aquest any se celebrarà entre el 12 i el 14 de novembre.

El públic professional disposarà de quatre activitats específicament dissenyades durant el transcurs de la fira sobre el món del vi. El caràcter professional del certamen es palesarà en el workshop amb importadors. Catavins Sabadell ha adoptat enguany un caràcter més professionalitzat gràcies a dues novetats; els cellers catalans disposaran de la possibilitat de participar en un workshop amb una trentena d’importadors internacionals, interessats a ampliar la seva oferta de productes amb vins i caves de les diferents denominacions de Catalunya.

Una quinzena d’empreses del Principat disposaran de taula en aquesta jornada, per atendre els compradors, arribats de fins a quinze països diferents d’Europa, Amèrica i Àsia. En aquest tipus d’esdeveniments, s’estableixen reunions de mitja hora de durada en què es realitzen les presentacions i les primeres negociacions sobre el producte.

El workshop “Compradors es reuneixen amb cellers catalans”, tindrà lloc al mateix recinte de Fira Sabadell durant els dies previs a la l’obertura de Catavins Sabadell. Els actes del workshop s’iniciaran el dimecres 10 de novembre a dos quarts de sis de la tarda, amb una ponència a càrrec del director de l’INCAVI, Oriol Guevara. Les trobades entre cellers i importadors s’allargaran fins divendres a la tarda, quan s’obriran les portes de Catavins.

Activitats professionals
Des del dia 12 fins el 14, els professionals que s’acreditin a la fira disposaran d’un programa de quatre activitats específicament dissenyades per a ells i d’accés exclusiu. Per participar-hi, cal que els professionals s’acreditin primer via web i després formalitzin també via web la inscripció a cadascuna de les activitats, que tenen un cost de 10 €,a: www.catavinssabadell.com

La primera activitat professional es desenvoluparà el divendres 12 de novembre a les sis, sota el títol Vins d’altura al Montseny, a càrrec de Josep Trallero. Al peu del Castell de Montsoriu i formant part del Parc Natural del Montseny, es troben la vinya i el celler Serrat de Montsoriu, a la finca de Can Serrat. Les peculiars característiques geofísiques d’aquest parc natural –en una superfície relativament petita es passa de 150 a 1.700 m sobre el nivell del mar- el converteixen en un espai meravellós que concentra una gran diversitat de flora i fauna. Les particularitats dels sòls i la determinant influència climàtica del massís creen un microclima que aporta nous matisos a varietats tan reconegudes com l’albariño, el pinot noir, la mencia, el merlot i el chardonnay, principalment.

El dia següent, dissabte 13 de novembre a les quatre, tindrà lloc l’activitat Cava Rimarts. Es tracta d’una empresa familiar dedicada a l’elaboració del cava de forma tradicional. El seu lloc al mercat respon a la seva qualitat, avalada per les millors crítiques i la seva presència en els millors restaurants. A l’activitat tindrem l’oportunitat de tastar caves amb diferents criances del mateix any i caves amb la mateixa criança de diferents anys, i presenciar el desgorjat manual d’una ampolla.

Una mica més tard el mateix dissabte 13 de novembre, a les sis, Laurent Corrio conduirà un Tast vertical de Sot Lefriec. Producte de l’entusiasme i coneixement d’Irene Alemany i Laurent Corrio, s’elabora des de 1999 el Sot Lefriec, un dels vins de referència al Penedès. Anomenat “vi de garatge”, ja que el celler està ubicat en un petit magatzem a Vilafranca del Penedès, Sot Lefriec s’ha convertit en objecte de desig per tots els aficionats al món del vi.

L’última activitat professional tindrà lloc el diumenge 14 de novembre, a les sis, quan els responsables de la Cooperativa L’Olivera presentaran els seus Vins dolços a Lleida – Projecte Rasim. Rasim: nom que es donava al raïm a Perpinyà el segle XIII. Unió del català raïm i del francès raisin. Rasim és la denominació del projecte que va començar la Cooperativa L’Olivera l’any 2005 amb en Claret Serrahima. L’objectiu ha estat plantar 2,5 ha de vinya i arribar a fer dos vins dolços, un blanc i un negre. Durant els primers anys, s’ha experimentat amb diferents tipus d’elaboració i la producció ha estat mínima. El resultat, uns vins dolços capaços d’emocionar a tothom qui els tasta.

La llista de participants

Heisterkamp Winebuyers (Holland)
Huinck en Co (Holland)
Cellarmaster Wines (Singapore)
Oeno Com (France)
Bincellars Ltd (UK, USA &Canada)
Best Buys, Natural Wines (Norway)
Hacarem Spirits (Israel)
Arisz (Holland)
Viniberia (Belgium)
Wijnhuis Merckx (Belgium)
Espa-Fil Import & Export (Filipinas)
Wine Markets International (NY – EEUU)
Jablue Pacific (Portland – EEUU)
Flora Foods (Pennsylvania – EEUU)
Star Cellars ( Pennsylvania – EEUU)
Faropian Wine Corporation (NY – EEUU)
Nutrisource (Malaysia)
Truman Wine Company (California – EEUU)
William Morton (Cheviot Fine Wine) (Glasgow – Escocia)
Le Vin Nature (Japan)
Specialty Cellars (California – EEUU)
V Trading Co,Ltd (Japan)
Benedictus inc. (Quebec – Canada)
La Cave Club del Vino (Mexico)
Sparrow’s Fine Wines (NY – EEUU)
Supreme Wines LCC ( NY – EEUU)
ILT (Slovakia)
Barchino Corp (Manila – Filipinas)
Hotel Devin (Slovakia)
Wijn Import Moden (Belgium)
Sum Dis Tic (Istanbul – Turkey)
AMV Diffusion (France)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa