VadeVi
Xavier Albertí no repetirà com a president de la DO Empordà
  • CA

És una decisió meditada. Xavier Albertí no repetirà al capdavant del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà aquestes pròximes eleccions o renovacions de junta previstes aquest 2023 a les onze DO de Catalunya. Posarà fi, d’aquesta manera, a 8 anys de mandat com a president i a 10 més com a membre de la junta de l’entitat que vetlla per la qualitat del vi del territori.

Albertí sent que ha arribat el moment de fer un pas al costat, de deixar pas a noves cares. Queden alguns detalls per confirmar i prefereixen esperar per anunciar els possibles substituts a la presidència, però malgrat tot, apunta, s’està treballant perquè hi hagi una certa continuïtat en l’equip gestor. “En els anys que porto dins el consell no he viscut mai unes eleccions”, apunta Albertí, però mai se sap, sempre pot sortir una candidatura alternativa a l’actual junta que obligui a passar per les urnes. “El que és important, subratllarà, és que tots anem a una i que seguim sumant en benefici del vi del territori”.

Marxa fent balanç positiu

Sigui com sigui, el president marxa content i fa un balanç positiu de la seva trajectòria. Detalla, gairebé sense pensar-s’ho, un seguit d’actuacions que ha deixat com a llegat i que entén que ha permès consolidar una marca sobretot dins el territori empordanès, però també fora -fa menció especial al mercat de Barcelona-, i al món.

“Entenc que un període de 8-12 anys al capdavant d’una entitat és un temps raonable perquè tens temps per veure executats projectes, però sense perpetuar-se”. Això sí, li ha passat a ell i ho comparteixen altres presidents, “ens ha frustrat una mica la pandèmia, dirà, que ha estat com perdre dos anys”. “Sempre puc dir que podria haver fet més, però marxo content del camí traçat”.

Independentment de la “pausa obligada” per la Covid, Albertí deixa un canvi de seu, una bona cohesió vitivinícola dins el territori i també una empremta important quant a difusió i promoció, que ha permès una “eclosió de la DO”. Com a cirereta del pastís, “hem reconquerit Girona“, diu amb l’orgull de qui aconsegueix una quimera. “Hem aconseguit unitat i sobretot definir millor qui som, una entitat complexa quant a projectes i varietats que hem volgut explicar i donar a conèixer sent fidels a la realitat”.

En paral·lel, menciona també projectes que estan actius i que espera que segueixin endavant, com reforçar el camí del vi, la ruta que uneix Roses amb Capmany on, per cert, hi ha en curs un museu. “Hem posat llavors que espero que segueixin brotant”, com la tasca d’acompanyament i els projectes que també tenen la mirada en la vinya. “Com a Consell Regulador hem d’incidir en qualitat i origen, però també tenim la voluntat d’acompanyar i donar importància al treball a la vinya per garantir la màxima qualitat del raïm”. En aquest sentit, també menciona el treball fet amb la recuperació i revalorització de varietats tradicionals empordaneses com les garnatxes -lledoners- i les carinyenes.

Més notícies
Salustià Àlvarez, quart per l'esquerra, amb la junta actual de la DOQ Priorat | Foto: DOQ
Salustià Àlvarez confirma candidatura per seguir presidint la DOQ Priorat
Comparteix
L'actual president de l'entitat del vi prioratina vol donar continuïtat i reforçar projectes com 'Els Noms de la Terra' o l'Aula de formació que s'han vist afectats per la pandèmia
2023 és anys d'eleccions als Consells Reguladors de les DO catalanes | Foto: Element5 Digital,
Obert el calendari electoral per renovar els consells reguladors de les DO
Comparteix
Aquest divendres 17 de març s'ha fet públic al DOGC l'ordre que determina el calendari i els passos a seguir per a poder confirmar les vocalies de cada entitat del vi català

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa