VadeVi
Xavier Albertí: «Ara hem de mirar cap a Barcelona»
  • CA

Xavier Albertí, és responsable del celler Vinyes dels Aspres, durant més de 10 anys ha estat vocal del consell regulador de la DO Empordà i responsable de la comissió de promoció. Ara és el nou president en substitució de Josep Blanch que va ocupar el càrrec durant més de 15 anys.

Albertí, ha estat el responsable doncs, d’aconseguir que els vins de la DO Empordà es consumeixin a la mateixa DO de forma majoritària, per la idiosincràsia pròpia del territori amb molta població pròpia i itinerant, però també per la feina que s’ha fet en la promoció de proximitat.

És per això que el nou president creu que “ara cal mirar cap a Barcelona, a casa nostra ja ho tenim però ens queda molta feina a fer”.

En paral·lel, i tal com constarà a un pla per a desenvolupar els propers quatre anys, “cal treballar l’exportació, som la DO que menys venem a fora i per això obrirem una línia de comunicació per a l’exportació per tal que tots els cellers hi puguin participar”, diu Albertí.

Per això Albertí confia molt amb el sistema de comissions que des de fa anys fan servir a la DO Empordà i que pensa mantenir. “Les comissions són molt potents i han permès un bon funcionament de la nostra denominació”, diu.

Un altre dels aspectes, potser més domèstic, que el nou responsable de la DO Empordà té clar que s’ha d’abordar és el canvi de seu. Albertí parla d’un local nou, més ampli, més distintiu i que permeti una relació més fluïda amb el sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa