Xavier Gramona: «A Madrid la situació ara mateix és dramàtica»

El copropietari de Caves Gramona assegura que ja hi ha boicot al cava

Caves Gramona és un dels elaboradors més prestigiosos de Sant Sadurní d’Anoia. Foto: Facebook Gramona

“Quan passeges per Espanya veus una actitud agressiva i molt continguda respecte al consum de cava”, ha explicat Xavier Gramona, copropietari del celler, en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio. “L’altre dia, a Pamplona, una parella no va voler demanar cava” ha exposat, i ha afegit que “és un avanç del que pot passar amb els productes catalans en general”.

Gramona ha dit que “al seu dia, quan les declaracions de Carod-Rovira, els espanyols van escollir el cava com un emblema del catalanisme” i això ha convertit el sector del cava en “l’esquadró de frontera”.

Respecte a si el sector està preocupat, ha explicat que hi ha empreses orientades netament a l’exportació, però que d’altres com Caves Gramona tenen una forta implantació al “mercat nacional” i que no poden redireccionar les vendes fàcilment. Ha explicat que quan l’anterior boicot, a Gramona van decidir fer-se patrocinadors de la candidatura olímpica Madrid 2016 (justament la que va recomanar no recolzar Carod-Rovira i va provocar l’anterior boicot) i que això va ser molt ben rebut “a Madrid”, però que ara no s’han atrevit a recolzat la candidatura Madrid 2020 per “por a la reacció del consumidor català”.

Nou comentari