VadeVi
Josep Mitjans (Loxarel): “L’Elisenda fusiona tradició i família”
  • CA

Aquest dimarts 5 d’abril s’han donat a conèixer els escumosos rosats que han destacat i aconseguit una medalla en la segona edició del concurs ‘Barcelona Rosé International Bubbles Awards‘. El guanyador absolut va ser el celler penedesenc Loxarel, que va veure com el seu Elisenda 2017 s’enduia tres reconeixements, el Gran Or en la categoria de tradicionals amb més de 24 mesos, el millor vi escumós català de l’edició – reconeixement que va lliurar l’INCAVI-, i les millors bombolles rosades del concurs. Tot plegat, després d’obtenir una puntuació mitjana de 9,90 punts sobre 10 en un tast fet per diversos professionals completament a cegues.

Josep Mitjans, responsable del projecte juntament amb la Teresa Nin, explica a Vadevi que “encara no s’acaben de creure el triplet”, però apunta que estan “molt contents” que es reconegui la feina d’aquest producte que per a ells també té un significat molt especial.

Ampolla de l’Elisenda 2017 de Loxarel | web

D’entrada, el vi pren el nom de la seva filla, l’Elisenda, i Mitjans en fa un paral·lelisme amb el fet que el raïm prové de dues parcel·les, una propietat del pare i l’altra de la mare. És a dir, aquest rosat és fruit d’una fusió de les vinyes maternes i paternes.

Una d’elles està ubicada a la zona del Pla de Manlleu, d’on hi obtenen la montònega; i l’altra, localitzada a la mateixa finca on hi tenen el celler (i l’antic camp d’aviació), i de la qual en cullen la xarel·lo vermell. “Per fer-lo encara més singular, afegeix Mitjans, les dues varietats fan la primera fermentació per separat i en àmfores”.

L’Elisenda de Loxarel de 2017 és un Clàssic Penedès “d’un color preciós i molt subtil“, que a nivell organolèptic, destaca segons l’elaborador per “l’elegància, la frescor i aquest punt salí que li aporta la xarel·lo”. “Un vi, acaba, de tacte sedós que a més a més transmet territori”.

“És un vi que té alguna cosa màgica, conclourà l’enòleg, “que fa que agradi molt a les persones que el tasten”.

Podeu consultar i recuperar el llistat de la resta de vins escumosos rosats guardonats en aquesta segona edició del certamen ‘Barcelona Rosé’, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa