VadeVi
Les millors línies aèries per a viatgers amants del vi

Els viatges llargs en avió poden ser una experiència que es fa eterna o un desplaçament agradable. Això depèn de moltes coses, començant per la comoditat dels seients o l’espai disponible, però el menjar també és molt important i, és clar, el vi també. És per això que ‘Falstaff’ ha elaborat una llista de les millors línies aèries per a amants del vi. Al cap i a la fi, cada companyia té una carta diferent. Si bé qui escriu aquestes ratlles recorda el vi de cortesia d’Aeroflot com el pitjor que ha tastat a la vida, el cert és que hi ha línies aèries amb vins excel·lents.

Singapore Airlines

Una companyia que sempre s’ha sentit orgullosa de la seva selecció de vins i que té un panell des de 1989. Considerada com la que té el millor celler als premis Cellars in the Sky en la passada edició, els seus sommeliers tasten més de 1.000 vins cada any, tant europeus com americans i també australians, per elaborar una selecció de primera.

British Airways és una de les companyies aèries amb millors cartes de vins del món
British Airways és una de les companyies aèries amb millors cartes de vins del món

British Airways

La companyia britànica va presentar fa poc un programa que vol dur els passatgers en un ‘vol de vins’, amb experiències diferents que seran preparades amb la col·laboració del Master of Wine Tim Jackson. A més de vins, la carta també inclourà cerveses angleses i ginebres clàssiques. En el cas dels vols de primera classe, fins i tot hi haurà un programa per dur els passatgers per diverses zones vitivinícoles del món a través dels seus productes.

ANA

Fa uns anys, aquestes línies aèries van invertir sis mesos en tastar més de 2.400 referències per seleccionar-ne 300 i, des d’aleshores, el seu panell treballa per posar a disposició dels seus clients els millors vins, sakes i també te matcha. Sota la direcció de Satoru Mori, millor sommelier del Japó el 2008, l’empresa té una carta de begudes per als viatgers de primera classe que conté tant referències internacionals cèlebres com propostes japoneses menys conegudes.

LAN té una gran selecció de vins de primera qualitat d'Amèrica del Sud
LAN té una gran selecció de vins de primera qualitat d’Amèrica del Sud

LAN Airlines

Sota la direcció del sommelier Héctor Vergara, que tasta més de 500 ampolles cada any per a fer la selecció, la classe Business d’aquesta companyia té una oferta excel·lent centrada, com és natural, en productes de cellers d’Amèrica del Sud. Per bé que canvia cada any, la qualitat dels vins que es poden degustar als seus vols sempre és altíssima, contribuïnt a millorar l’experiència del viatge.

Japan Airlines

Aquestes línies aèries estan considerades com les que tenen el millor vi escumós a primera classe. A més, des de 2022, els vols que surten del Japó tenen el xampany del celler Salon més car, a un preu de més de 700€ l’ampolla. Als altres vols, les opcions són el Louis Roederer Cristal 2014 o el Taittinger Comtes de Champagne Grands. Tota una exhibició de luxe.

Japan Airlines també té una carta de vins, sakes i te matcha excel·lents
Japan Airlines té escumosos de luxe per als seus viatgers de primera classe

Air France

Com no podia ser d’una altra manera, a tots els vols internacionals d’aquesta companyia s’hi serveix xampany de franc. Segons expliquen, és per mostrar com aquest escumós forma part del seu ADN. Pel que fa a la resta de la carta de vins i escumosos, està elaborada per Paolo Basso, considerat el millor sommelier del món l’any 2013. Així doncs, qualsevol tria serà més que excel·lent.

Qantas

Volar amb aquesta companyia ofereix l’oportunitat d’aprendre molt sobre el sector del vi a Austràlia. Com a gran defensora de la producció d’aquest país, té referències de més de 200 cellers i, fins i tot, alguns avions tenen sommeliers que donen consells als passatgers si tenen dubtes sobre la seva elecció. Tota una sorpresa per a un desplaçament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa