VadeVi
Per Sant Jordi, i tot l’any, tria llibres de vi
  • CA

Aquest divendres hem celebrat la Diada de Sant Jordi, una de les festes més tradicionals i estimades dels catalans. Enguany, malgrat les circumstàncies no han permès gaudir-ne com voldríem, sí que hem pogut passejar i triar la rosa i el llibre d’una manera més similar a la que estem acostumats.

Des del Vadevi, per sumar-nos a la celebració, hem demanat a diversos professionals del sector del vi que ens fessin recomanacions per ajudar-nos en la tria. I tots ell llibres comparteixen un nexe en comú: el vi. Vet aquí la recopil·lació de les diverses propostes, en format vídeo, compartides a través de les xarxes socials o en imatge, perquè si no ha pogut ser per Sant Jordi, sempre és un bon moment per regalar-ne (o regalar-nos) algun exemplar.

La periodista i sommelier, Ruth Troyano
L’enòleg Joan Soler és el President de la DO Pla de Bages
Núria Altés, propietària del celler Herència Altés (Terra Alta)
La sommelier Marta Carbonell
El comunicador Zoltan Nagy
El periodista i redactor del Vadevi, Aleix Salvans
Òscar Pallarès, redactor en cap de la revista Papers de Vi
El sommelier Ramon Roset, cap de redacció del Vadevi
Eva Vicens, periodista i directora del Vadevi

Algunes d’aquestes recomanacions han arribat via Twitter. Per exemple, el periodista Ramon Francàs recomana “qualsevol llibre del gran Ferran Centelles o qualsevol petita gran joia d’Edicions Vibop , com ara ‘Vi i benzina. Quatre hostòries apòcrifes de Joan Perucho’ o ‘Vinyoli trasbalsa la bellesa com el vi’ de Miquel Martín i Serra.

(1) Núria Bàguena, investigadora i assessora experta en patrimoni culinari i (2) la periodista Empar Moliner

També hem rebut alguna proposta a través de la imatge. La sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, ens fa arribar la fotografia d’aquestes tres portades:

Llibres de vi recomanats per la sommelier Clara Antúnez

I, per últim, el president del Gremi de Llibreters de Mallorca, Àlex Volney, introdueix aquesta novetat editorial: En tierra de Dioniso, de Maria Belmonte (editorial Acantilado), un viatge íntim i molt personal pels mites fundacionals d’Europa, els mites hel·lenístics. El llibre és d’una erudició i riquesa que evoca sentiments i reflexions personals sobre la seva interpretació d’aquests mites. Una novetat fabulosa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa