VadeVi
Projecció de ‘Verema de veremes’ al Vinseum

Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, avança la programació de setembre dins el cicle de projeccions a l’auditori per aquest mes de setembre. Precisament el dimarts dia 28 d’aquest mes es projectarà l’obra Verema de Veremes (2008), un documental sobre l’última verema de Can Pau Foguera d’Olzinelles.

Segons l’entitat organitzadora, l’interès del treball depassa l’àmbit local ja que reflexiona sobre les implicacions de la desaparició del món pagès. Intentant defugir la nostàlgia, i evitant que el documental es converteixi en un fred document etnogràfic més, els autors es pregunten què ha significat l’activitat pagesa per l’ecosistema, què significa la seva desaparició i quin sentit té conservar llurs estructures paisatgístiques. I a més a més, intueixen que, pel món urbà i positivista que s’imposa com a única forma de realitat, allò més bonic que ens aporta el record del món rural és la possibilitat de l’existència d’una realitat alternativa.

L’audiovisual ha estat realitzat per Iago Otero, amb la col·laboració de Perejaume i Isaki Lacuesta, i l’acte de projecció comptarà amb la participació d’Otero, Perejaume i Montse Serra.

Pantalla VINSEUM
Cicle projeccions a l’auditori del museu
Verema de veremes (2008, 30′)
Dimarts 28 de setembre, a les 20 h
Entrada gratuïta amb reserva prèvia

L’acte, organitzat per Vinseum amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs, s’inclou en l’11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa