VadeVi
Tatiana Blanqué homenatja el sector de la restauració a “Metamorfosis”
  • CA

Glòria Vallès, especialista en comunicació del vi i una de les influencers més importants del món del vi, estava confinada, com tothom durant la primavera de 2020, quan va veure unes fotografies a Instagram. Eren de guants de làtex pintats amb motius naturals, entre arboris i florals. L’autora era l’artista plàstica Tatiana Blanqué, a qui coneixia de feia temps, i la curiositat li va fer preguntar en què estava treballant. Blanqué volia, explica Vallès, fer “un homenatge” a un món, el de la restauració, que estava patint molt.

“Em va agradar molt i hi vaig voler col·laborar des del principi”, continua. Va ser Vallès, justament, qui es va encarregar de contactar amb alguns xefs i, després, ha mirat de donar tanta difusió com fos possible a aquest projecte. El resultat, “Metamorfosi”, on participen xefs com Ferran Adrià, Nandu Jubany, Carme Ruscalleda o Ada Parellada i també sommeliers com Ferran Centelles o elaboradors de pernil com Enrique Tomás. Glòria Vallès també hi és present: “tinc la meva foto emmarcada al despatx”, comenta, orgullosa del seu granet de sorra en aquesta exposició.

Glòria Vallès també és protagonista de
Glòria Vallès també és protagonista de “Metamorfosis” | Tatiana Blanqué

“Metamorfosi” es pot visitar gratuïtament de 9 del matí a 9 del vespre a la Casa SEAT de Barcelona fins el proper 25 de novembre. “La força de l’exposició és que visualment és molt impactant”, considera Glòria Vallès. “El guant del metge combinat amb els elements naturals i les mans dels xefs i sommeliers”. És una manera, resumeix, “d’expressar què és un sector molt vulnerable i alhora molt unit i fort, a través de l’art”. Combinant les fotografies d’Ernest Brugué i la seva obra plàstica, reflecteix natura i innovació alhora, reivindicant-les. “Si haguéssim respectat més la natura”, diu Vallès, “potser ni hauríem tingut una pandèmia ni estaríem com estem en altres aspectes”, en referència, molt probablement, al canvi climàtic.

Un dels espais de l'exposició
Un dels espais de l’exposició “Metamorfosis” | A.S.

Tot i que en principi l’exposició, com hem dit, s’acabarà el 25 de novembre, Glòria Vallès continua treballant per donar-li més sortides, fer-la créixer i que arribi a molta més gent. “Seria maco que fos itinerant”, apunta. “Podríem començar per Madrid i, allà, fer fotos a més xefs i sommeliers per ampliar l’exposició”. Un desig de creixement per a un projecte que, de bon principi, ha tingut la intenció de ser un reconeixement a un dels sectors que més ha patit la pandèmia, el de la restauració, però també, de retruc, als elaboradors de productes d’alimentació de tota mena, de pastissers i pernilers fins, és clar, al sector vitivinícola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa