VadeVi
Vinya La Scala Gran Reserva 2015 de Jean Leon es vesteix amb l’art de Josep Guinovart
  • CA

L’anyada 2015 de Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva (DO Penedès), el vi icona del celler Jean Leon, ja és aquí. El vi, que només s’elabora els anys en què la verema és excepcional, està molt vinculat al món de l’art a través de les etiquetes, que reprodueixen obres de reconeguts artistes. Enguany homenatja Josep Guinovart (1927-2007), pintor, escultor i gravador barceloní i un dels màxims representats de l’informalisme. L’obra de l’etiqueta duu per títol “Els ceps i la nit”, una pintura que captiva amb un ventall fabulós de verds i ocres i els vells ceps retorçats, evocant una vinya que s’endinsa als blaus profunds de la nit mentre la lluna, com un far, il·lumina les passes.

Certificat com a ‘Vi de Finca’, màxima distinció de la Generalitat, aquest cabernet sauvignon ecològic històric és d’una petita parcel·la de 8 hectàrees plantada el 1963 sobre sòls argilo-calcaris, a 295 metres d’altitud. L’anyada 2015 es va caracteritzar per un cicle vegetatiu sec i temperatures normals, amb un període de maduració fred, que va fer que el raïm madurés lentament, afavorint un bon equilibri i elegància. El vi envelleix en botes de roure francès durant un mínim de 24 mesos, amb una criança en ampolla d’almenys 3 anys. D’aquesta anyada s’han elaborat 12.209 ampolles i també està disponible en un elegant estoig de fusta a joc, de producció limitada, un regal idoni pels amants del vi i l’art durant les festes de Nadal. 

Jean Leon Vinya La Scala 2015 amb el seu estoig de fusta | Celler Jean Leon

És la segona vegada que l’obra de Josep Guinovart vesteix un Jean Leon Vinya La Scala. La primera va ser a l’anyada 1996, amb l’obra “De la terra a la llum”. Va ser l’any en què va morir el fundador del celler, Jean Leon (Ceferino Carrión). Pel seu significat històric i valor personal, i per l’excel·lent evolució del vi en ampolla, el celler va decidir rellançar l’anyada 1996 el 2015, adaptant el disseny de l’etiqueta a la nova imatge de la marca. Vinya La Scala, deu el seu nom al restaurant que regentava Jean Leon a Beverly Hills i va ser el primer vi elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon a l’estat espanyol el 1969. Una altra fita la va marcar l’anyada 1975, escollida per al sopar d’investidura de Ronald Reagan com a president dels Estats Units el 1981.

Des de l’anyada 1979, s’il·lustra amb una obra d’art. Entre els artistes que han unit les seves obres a Jean Leon destaquen Waltraud Maczassek, Josep Mª Subirachs, Josep Martí Bofarull, Modest Cuixart, Javier Mariscal, Josep Moscardó, Gloria Muñoz o Josep Guinovart.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa