VadeVi
Consells per guardar les ampolles de vi a casa
  • CA

Aquests dies anem acumulant a casa més d’una ampolla de vi, ja sigui perquè ens hem animat i regalat alguna referència, o per allò que les persones convidades en deixen alguna sobre la taula com a detall per compensar la invitació. Sigui com sigui, si tenim més d’una ampolla que no hem destapat i volem guardar-la per a una propera ocasió, aquí us compartim alguns consells per tal de conservar-les en les millors condicions possibles:

1. Guardeu-les en posició horitzontal

Es recomana que el vi que hem de guardar uns dies es deixi reposar en posició horitzontal. Prestatgeries especials o porta-ampolles que puguin tenir el líquid en contacte amb el tap per tal d’evitar que es ressequi, pugui perjudicar el líquid deixant entrar aire que faria malbé el vi.

2. Deixeu-les en un lloc amb temperatura constant

Com més estable sigui la temperatura a l’espai on guardarem els vins, millor serà per la seva conservació. Eviteu els llocs on hi toqui molt el sol, o al costat d’estufes o calefaccions on hi pugui haver sobre escalfament o temperatures massa altes. Experts recomanen que si podem triar les tinguem entre els 10ºC i 12ºC.

3. A poder ser, que no hi toqui massa la llum

El contacte directe amb la llum podria perjudicar el producte. És millor, i així ho recomanen els experts, que evitem l’exposició directa a cert tipus de llum, especialment si és forta.

4. Ventilació

Si podem triar, és millor deixar que el vi reposi en una sala, habitació o espai que tingui ventilació per evitar que s’hi puguin impregnar olors de floridura o podridura.

5. Eviteu moure massa les ampolles

Es recomana que els vins, un cop hem trobat el lloc idoni on puguin reposar llarg temps en horitzontal, amb temperatura constant i bona ventilació, no es moguin massa. Sobretot, com més vell sigui – és a dir, més anyades tingui-, millor moure’l el mínim imprescindible. Que no surti fins que el vulguem obrir i gaudir.

Si teniu oportunitat i els Reis venen generosos, atreviu-vos també amb alguna nevera de vins, que si es mira bé, pot reunir totes les característiques per una òptima conservació del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa