VadeVi
Els cinc ‘gadgets’ de vi que pots regalar a l’amic invisible
  • CA

Sempre parlem de la diversitat que se’n fa arreu del territori, en destaquem novetats o ens emocionem per la quantitat de bons moments que podem compartir i regalar amb una ampolla de vi. Però si fem un pas més enllà, també podem tenir presents els utensilis o accessoris que ens poden fer aquesta experiència de destapar una ampolla més completa. Agafeu paper i boli perquè ara us recomanem alguns ‘gadgets’ que us poden ajudar a l’hora de triar el regal d’aquestes festes.

Un set de copes

Qui té una bona copa de vi, té un tresor. La dita no és ben bé aquesta, però està clar que es pot aplicar i que el resultat és el mateix. Beure amb una copa de vi o altra pot contribuir a variar l’experiència. No ho diem nosaltres, ho diuen estudiosos del tema, que fins i tot han ideat models especials que funcionen millor per una varietat com la garnatxa o pels vins que neixen en un territori concret com pot ser Bordeus o la Xampanya. Demaneu informació, i penseu que un bon set de copes sempre està bé tenir-lo a casa.

Llevataps. D’esquerra a dreta: elèctric, clàssic de dos temps i de làmines

El fantàstic món dels llevataps

Ets de les persones que no volen arriscar-se ni fer massa força per destapar l’ampolla? Tria un llevataps elèctric; però si t’agrada el ritual que veus habitualment en un restaurant, pots atrevir-te amb un llevataps clàssic de dos temps, que ocupa poc espai i un cop li agafes el truc, és molt senzill d’utilitzar. Entre els obridors de nivell avançat, també hi trobareu el de làmines, que no forada el suro, sinó que l’agafa pels laterals entre dues làmines i permet estirar el tap, amb molt de compte, sense que es trenqui o es faci malbé.

Decantador per als vins

Heu sentit a parlar de la decantació? Ho heu vist fer o fet vosaltres mateixos? Aquest procés requereix d’un recipient de vidre que permeti buidar-hi el líquid de l’ampolla de vi. Això es fa amb aquells vins de llarga criança que, quan es decanten, augmenten la superfície de contacte entre el vi i l’aire, fent que el vi “s’obri” i expressi aromàticament tota la seva singularitat. Seguint aquesta descripció, ja mencionem que no tots els vins necessiten decantar-se, però sempre és un bon regal perquè mai se sap quan farà falta. Una bona manera de saber si ens cal o no, serà demanant-ho a la nostra botiga de vins de referència.

Bosses de pell per transportar ampolles de vi

Bossa per carregar i transportar els vins

És un regal que pot semblar poc útil, però ho és, i molt. Perquè sempre que hem de transportar una ampolla de vi correm el risc que se’ns trenqui, que faci malbé el que portem a la bossa o que es faci miques per un mal cop. Un regal que segur que s’aprofitarà i que fins i tot animarà a les persones a compartir més moments amb vi.

Les glaçoneres o neveres per conservar el vi a bona temperatura

És important l’ús de la glaçonera per mantenir la temperatura de servei correcta en els vins que volem servir freds o temperats. N’hi ha de molts i diversos tipus i segur que en alguna casa hi falta i farà un bon regal per si mateix, o acompanyat precisament d’una de les ampolles que voldreu destapar plegats. Si el nivell de conservació requereix de major capacitat, també podem pensar en una nevera de vins, que funciona molt bé per guardar els vins a temperatura correcta durant uns quants dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa