VadeVi
Els cinc vins del menú “impagable” servit a l’actor Robert de Niro
  • CA

El reconegut actor Robert de Niro s’ha deixat veure recentment per Madrid acompanyat de la seva parella Tiffany Chen. I més enllà de les visites que hagin pogut atraure la seva atenció des d’un punt de vista turístic, el que més ha transcendit és l’experiència enogastronòmica de la qual han gaudit de la mà d’alguns dels millors cuiners del món, entre els quals, el català Joan Roca d’El Celler de Can Roca, i els reconeguts Quique Dacosta, José Andrés, Martín Berasategui i Mauro Colagreco.

Parlen d’un “menú impagable” que li va oferir ‘Madrid Fusión’ a canvi de participar a la promoció del congrés de gastronomia; i el terme “impagable” es refereix tant a les propostes culinàries com a la tria dels vins que han acompanyat el banquet.

Vins escollits pel maridatge del menú “impagable” | cedida

El menú constava de setze plats, entre aperitius, principals i postres, i no hi ha faltat el pernil ibèric o els formatges; plats com la contesa d’espàrrecs blancs i tòfona i gamba marinada en vinagre d’arròs elaborat per Joan Roca; o la remolatxa amb salsa de caviar Osciètre, de l’argentí Colagreco, o els eriçons i angules fumades i pèsols llàgrima, elaborades per l’internacional xef José de Andrés.

El maridatge tampoc s’ha quedat curt, i la selecció de vins, malgrat cap era català, ha estat amb reconegudes referències mundials: Vega Sicilia Único 1989 (Ribera del Duero), Don Perignon Plenitud 2 (Champagne), Amontillado Viña AB ‘Estrella de los Mares‘ i el Solera Exclusiva Noé (Xerès-Sherry) i Viña Tondonia Blanco Gran Reserva 1964, del reputat celler López de Heredia de La Rioja.

Els xefs han assegurat que l’experiència ha estat molt positiva per tothom. Asseguren que ha estat una “delícia” veure’l gaudir del menú, i que va mostrar en tot moment un gran interès per la gastronomia del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa