VadeVi
A falta d’aigua potable, bevien vi, diu Pablo Casado, i les xarxes bullen
  • CA

Amb la mirada posada a les properes eleccions a Castella i Lleó, el president del Partit Popular Pablo Casado ha començat la precampanya realitzant un viatge al seu territori d’origen. En el marc de la visita a una formatgeria i explotació ramadera de Matadeón de los Oteros, ha fet algunes declaracions que han despertat moltes reaccions, sobretot a les xarxes socials.

El principal motiu de befa tenia com a protagonista al vi. I és que va compartir la dada que al poble era habitual beure vi perquè sovint no hi havia aigua potable. “La gent se n’estranya, deia, però jo ho he sentit explicar sovint al meu pare, que està bé i encara viu”, comentava. “Això ha passat no fa tant de temps en diverses comarques de Lleó i d’Espanya”, afegia. Fins i tot, posava més salsa al tema, era habitual també a esmorzar sopa d’all perquè es recomanava no beure aigua sense bollir.

“M’omple d’orgull venir aquí, jo que vinc d’una família humil, de catorze germans, que vaig haver d’estudiar amb una beca…”, comentava en aquestes declaracions. I seguia: “La gent se sorprén que a les 11:30h en Toño i jo ens haguem pres un prieto picudo” -diu referint-se a un vi elaborat amb aquesta varietat de raïm típica del territori lleonés-, però, segons el líder del PP, aquesta era una pràctica que podia ser habitual al poble per la manca d’aigua potable.

Sovint no hi havia aigua i s’havia de beure vi, fins i tot esmorzar sopa d’all amb aigua bullida”, etziba Casado. Malgrat tot, reprén el discurs de l’origen i l’orgull i insisteix que “tot i que s’havien passava moltes dificultats, les persones del territori sempre s’han sentit molt orgulloses de l’origen”.

Les reaccions a les xarxes davant aquestes declaracions no s’han fet esperar i s’hi ha comptat infinits missatges fent befa davant les paraules del líder popular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa