VadeVi
Paguen més de 12.000 euros per una ampolla de vi
  • CA

La casa de subhastes Heritage Auctions ha estat testimoni de la venda d’un vi per més de dotze mil dòlars. S’ha pagat exactament $12,300 per una ampolla de Stag’s Leap Wine Cellers SLV Cabernet Sauvignon de l’any 1973, una de les xifres, diran des de l’Heritage, més elevades de les que han comptabilitzat fins avui per la compra d’una referència vinícola.

La subhasta oferia al voltant de quatre mil referències diferents de la col·lecció particular d’aquest celler californià amb seu a Silverado Trail de la regió de Napa Valley. I d’aquest Cabernet Sauvingon del 73 pel qual s’ha pagat l’elevada xifra, en queden molt poques ampolles. Que sigui doncs una raresa ha estat definitiu a l’hora d’incrementar la puja fins a números de cinc xifres.

“S’ha venut a un licitador que vol mantenir-se anònim”, apunten des de l’organització.

La subhasta també ha permès obtenir altres anyades del celler, ja siguin de la gamma SLV, Fay and Cast 23, així com els Artemis Napa Valley Cabernet o el Napa Merlot. I malgrat en aquest cas les vendes no han superat els 12 mil dòlars, com en el primer cas, sí que hi ha hagut altres exemples que s’hi han ben apropat, com ha estat el cas de l’ampolla de 18 litres -doble màgnum, Melchior- de Cask 23 de l’anyada 1985, per la qual se n’ha pagat $9,840. En total, s’ha recaptat pel celler ha estat d’uns 600,000 dòlars americans.

Marcus Notaro, elaborador de Spag’s Leap Wine Cellars apuntava que aquesta ha estat la primera vegada que han decidit obrir i compartir la seva llibreria de vins fins aquest nivell, i ha agraït els compradors i licitadors que han apostat i adquirit alguns dels productes de la seva preuada col·lecció. “Esperem que el nostre llegat vinícola es pugui gaudir en la seva màxima plenitud”, compartia.

Les vendes han tingut lloc en el marc d’un esdeveniment de dos dies que ha organitzat la reconeguda casa de subhastes Heritage Auctions i que els ha permès aconseguir fins a 2,55 milions de dòlars de més de 700 licitadors d’arreu del món, segons ha compartit la pròpia organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa