VadeVi
El Papa Francesc: “el vi alegra l’esperit”
  • CA

Una delegació de l’Ajuntament de Valladolid, a Castella i Lleó, ha viatjat aquesta setmana a Roma acompanyada de l’arquebisbe de la ciutat, el cardenal Ricardo Blázquez. L’objectiu era presentar les tradicions i processons de la Setmana Santa de la ciutat. En presentar-se davant el Papa Francesc, però, s’ha produït una situació curiosa i molt relacionada amb el vi, que ha provocat una reacció còmica del cap de l’Església Catòlica.

El moment més important de la visita pucelana a la Santa Seu era la salutació de les autoritats, entre els que també hi havia l’ambaixadora espanyola a la Santa Seu, al Sant Pare. Tant el cardenal Blázquez com l’alcalde de Valladolid, Óscar Puente, han regalat al Papa no només un llibre de la Setmana Santa de la ciutat i una imatge de la seva patrona, la Verge de Sant Llorenç, sinó també una ampolla del vi més famós de Valladolid: el Vega Sicilia.

En donar-li l’ampolla, Puente ha comentat al Papa Francesc que passaven “d’un regal espiritual a un d’espirituós”, a què el pontífex, fent gala del sentit de l’humor que s’ha mirat de publicitat d’ençà de la seva arribada a la Càtedra de Sant Pere, ha respost que “el vi alegra l’esperit, encara que alguns els alegra massa”. L’alcalde de Valladolid, ni corto ni perezoso, que diuen a les Castelles, li ha tornat la broma dient que “per això s’ha de beure en petites ‘diòcesis'”.

Així, el vi, una part importantíssima de la gènesi mítica i de la litúrgia de les diverses denominacions de la religió cristiana ha estat, davant del cap de l’Església Catòlica i a la mateixa Santa Seu, un motiu d’alegria que ha unit el Papa i l’alcalde i l’arquebisbe de Valladolid en un moment del que podríem anomenar “comunió en el chascarrillo que ha posat punt i final al moment més important de la visita institucional dels pucelanos a Roma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa