VadeVi
El prosecco gairebé fa perdre un ull a un ciclista
  • CA

Aquest dimarts, l’eritreu Biniam Girmay es va convertir en el primer africà negre que aconsegueix guanyar una etapa del Giro d’Itàlia, una de les competicions ciclistes més prestigioses del món. La celebració, però, gairebé acaba en tragèdia quan el tap de l’ampolla de prosecco que havia d’obrir va saltar al seu ull esquerre i gairebé fa que el perdi. Aquest dimecres al matí, el seu equip ha anunciat que Girmay es retirava de la cursa.

Biniam Girmay en guanyar l’etapa, pocs minuts abans de l’accident | Instagram equip Intermarché

Traslladat ràpidament a l’hospital

Tot i que el cop rebut va ser greu, l’eritreu va continuar al capdamunt del podi, celebrant la victòria històrica que havia aconseguit. No obstant això, després de la cerimònia no va participar a la roda de premsa i va ser traslladat ràpidament a l’hospital perquè els metges determinessin com de fort havia estat l’impacte i quin era l’abast de les lesions.

Una lesió que no hauria de deixar seqüeles

Al cap d’unes hores, el ciclista va sortir de l’hospital amb l’ull esquerre tapat i un diagnòstic d’hemorràgia a la cambra anterior de l’ull, una lesió que no suposa un perill per a l’ull però que recomana que abandoni la cursa. De fet, el metge del seu equip, Piet Daneels, va comentar a la televisió belga Sporza que després de la celebració de la victòria Girmay “no s’hi veia”.

Tot i que va recuperar la visió al cap de poc, després d’avaluar la seva situació durant la nit, aquest dimecres al matí han anunciat la retirada de la competició del ciclista. El mateix Daneels va explicar que, tot i que no creu que l’impacte del tap hagi provocat “cap dany permanent”, caldrà “esperar” per veure com evoluciona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa