Imaginem la situació. Una taula d’amics, que ha quedat per sopar. Saben que és un restaurant de luxe, a Londres. I després de demanar sense pensar-hi, arriba sobre la taula la caixeta amb el tiquet que posa preu a la vetllada. A la part final del paperet, una xifra que supera els 40 mil euros, i d’aquest total, una part molt significativa l’han invertit en vi.
Ara posem-hi noms i cognoms. El restaurant és el Nusr-et Steakhouse i és un establiment d’alta gamma que hi ha al barri de Knigthsbride de la capital britànica. Sense entrar gaire en el detall del menú gastronòmic, aviat farem el salt al vi, que és en definitiva els que més ens agrada. Així i tot, no passem per alt que s’han demanat una peça del famós Golden Tomahauw, peça de carn embolcallada amb or.

Els vins superen els 35 mil euros
El tiquet detalla els plats i vins que van demanar per celebrar la trobada. Entre els productes vínics, hi destaquen dues ampolles de Petrús de l’anyada 2003, pels quals van pagar prop de 23 mil euros; una de Petrús, però de 1996, pagada a uns deu mil euros; i dues ampolles de xampany de Dom Pérignon Rosé de l’anyada 2006, que superaven el miler d’euros cadascuna.
En total, només en vins, es van deixar vora 35 mil euros.
