VadeVi
Robots cambrers, un sector emergent a la restauració

Les anomenades ‘solucions tecnològiques’ són un dels grans camps en expansió de l’economia mundial, i la restauració no és una excepció d’aquesta norma. Dues empreses andaluses, Efficold i Macco Robotics, han presentat la seva darrera proposta en un camp emergent del sector: els robots cambrers.

Aliant-se, totes dues companyies han presentat un projecte pilot, consistent en un robot i un dispensador de begudes que fan servir la tecnologia 5G i la intel·ligència artificial per donar servei als clients. Efficold, que és un referent al sector del fred comercial, i Macco Robotics, empresa de foodtech, han presentat aquesta darrera innovació a l’stand de Telefónica durant el Mobile World Congress 2022 de Barcelona.

KIME, un cambrer robòtic | Efficold

La primera contribueix al projecte en la fabricació de KIME, un robot que fa servir les darreres tecnologies per interactuar en temps real amb els clients i que pot determinar el consum que s’està duent a terme, el perfil de client que hi ha al darrere i avisar de les existències disponibles, entre moltes altres funcions. Aquestes grans possibilitats no només proporcionaran una experiència totalment nova als clients sinó qe, a més, permetran que els cambrers optimitzin el seu temps, alliberant-los de les tasques que suposen un esforç físic més gran.

D’altra banda CART, desenvolupat per Macco Robotics, és un drink corner que dispensa begudes i que vol introduir al mercat un nou concepte de carretó automatitzat per a aliments, amb un disseny portàtil i multifuncional i que pot ser equipat amb tot tipus de productes. Entre els seus avantatges, afirma l’empresa, hi ha la seguretat alimentària, la qualitat del servei, l’experiència per a l’usuari, la reducció de costos operatius, l’alta productivitat i el control sobre les vendes.

A més, tant Macco com Efficold destaquen que les seves solucions robòtiques compten amb un altre avantatge afegit: són sostenibles i tenen una petjada de carboni baixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa