Les anomenades ‘solucions tecnològiques’ són un dels grans camps en expansió de l’economia mundial, i la restauració no és una excepció d’aquesta norma. Dues empreses andaluses, Efficold i Macco Robotics, han presentat la seva darrera proposta en un camp emergent del sector: els robots cambrers.
Aliant-se, totes dues companyies han presentat un projecte pilot, consistent en un robot i un dispensador de begudes que fan servir la tecnologia 5G i la intel·ligència artificial per donar servei als clients. Efficold, que és un referent al sector del fred comercial, i Macco Robotics, empresa de foodtech, han presentat aquesta darrera innovació a l’stand de Telefónica durant el Mobile World Congress 2022 de Barcelona.

La primera contribueix al projecte en la fabricació de KIME, un robot que fa servir les darreres tecnologies per interactuar en temps real amb els clients i que pot determinar el consum que s’està duent a terme, el perfil de client que hi ha al darrere i avisar de les existències disponibles, entre moltes altres funcions. Aquestes grans possibilitats no només proporcionaran una experiència totalment nova als clients sinó qe, a més, permetran que els cambrers optimitzin el seu temps, alliberant-los de les tasques que suposen un esforç físic més gran.
D’altra banda CART, desenvolupat per Macco Robotics, és un drink corner que dispensa begudes i que vol introduir al mercat un nou concepte de carretó automatitzat per a aliments, amb un disseny portàtil i multifuncional i que pot ser equipat amb tot tipus de productes. Entre els seus avantatges, afirma l’empresa, hi ha la seguretat alimentària, la qualitat del servei, l’experiència per a l’usuari, la reducció de costos operatius, l’alta productivitat i el control sobre les vendes.
A més, tant Macco com Efficold destaquen que les seves solucions robòtiques compten amb un altre avantatge afegit: són sostenibles i tenen una petjada de carboni baixa.