El fet que Catalunya sigui terra de vins ha inspirat el cantautor alellenc Narcís Perich a combinar música i lletres amb temàtica vitivinícola i donar-hi forma de cançó. “Terra de vi és un homenatge a les arrels, a la nostra cultura tant íntimament lligada al vi”, comparteix Perich amb el Vadevi, qui també explica que va compondre la peça fa uns quants anys per posar banda sonora a un videojoc sobre vitivinicultura que finalment no va tirar endavant. Ara, l’autor ha decidit estrenar-la. “El tema m’agrada, hi he treballat molt i he pensat que era bon moment per publicar-la”.

“No sense abans fer-ne alguns retocs”, apunta, ja que si bé inicialment la cançó mencionava la chardonnay, merlot o pinot noir, finament ha decidit canviar-les per varietats locals. “Pansa blanca, picapoll, trepat, macabeu, ull de llebre, garnatxa, moscatell”, canta la tornada, que continua introduint altres conceptes vinculats amb aquest món com ho és veremar, premsar o fermentar.

Cantautor alellenc Narcís Perich
Narcís Perich en una imatge recent davant les vinyes d’Alella | Òscar Pallarès, Papers de Vi

“Un celler damunt d’una carena, envoltat de ceps i raïm…”

Terra de Vi parla de varietats, de denominacions d’origen i també introdueix com dèiem conceptes o termes estretament vinculats amb la vinya i el vi. No se sent un expert en la matèria, però el validen diverses experiències professionals vinculades a aquest sector. Se l’ha vist de jornaler en diverses campanyes de verema i ha treballat uns quants mesos entre les tines i dipòsits del celler d’Alella Vinícola, on hi va aprendre el procés d’elaboració del vi. “No en sóc un expert, però és un sector que porto ben endins, al qual estic força arrelat”, comenta.

Perich ha publicat una vuitena de discs, i ara està treballant en un de nou que aviat presentarà sota el nom de Totes les melodies. “Faig cançó pop i folk, però la cançó del vi balla a ritme de reggae‘”, dirà. De fet, ‘Terra de Vi’ no s’inclourà en el disc, però es podrà escoltar a través de diverses plataformes -de moment està a youtube, i aviat també estarà disponible a Spotify i Apple Music-. A més a més, serà de ben segur un dels hits que el cantautor interpretarà sobre els escenaris de les diverses gires que farà arreu del país. De moment, se l’espera durant alguna de les activitats de la Festa de la Verema que tindrà lloc a territori DO Alella en els propers dies.

Videoclip de la cançó ‘Terra de Vi’ de Narcís Perich | youtube

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa