VadeVi
VÍDEO | La ciència permet convertir l’aigua en vi

Tot i que malauradament no servirà per augmentar les nostres existències de vins, la ciència pot convertir un got d’aigua en un got de vi. En aquest vídeo curiós i divertit, un truc basat en les densitats dels líquids permet que, sense abocar-lo, passem de tenir un got incolor, inodor i insípid a un ple de vi. Tota una sorpresa que ens pot servir per divertir els nostres convidats a una festa o al contrari, deixar bocabadats els nostres amfitrions amb aquest truc de reminiscències clarament bíbliques.

La lògica del truc és simple: com que l’aigua i el vi tenen densitats diferents, com l’aigua i l’oli, si els barregem, el més dens, en aquest cas el vi negre, anirà a parar a dalt. Si bé abocar tots dos líquids junts tindria el mateix resultat, el truc seria molt menys vistós o, més aviat, ni tan sols seria un truc.

Així doncs, el que proposa aquest vídeo és omplir una copa d’aigua i una de vi. Després, col·locarem un tros de plàstic sobre la copa amb aigua i, anant amb compte de no vessar-la, la posarem just a sobre de la copa de vi. A partir d’aquí, només és qüestió de moure amb cura el plàstic fins que, a partir d’una petita escletxa, tots dos líquids entrin en contacte.

A mesura que passi el temps, el vi anirà pujant i l’aigua anirà baixant. Així, un cop completat el procés, si tornem a posar el plàstic a lloc i a girar la copa, el que fa una estona era un recipient ple d’aigua serà, sorprenentment, ple de vi, mentre que a la copa de sota haurà passat exactament el contrari. Tot i que no és exactament el mateix que, suposadament, va fer Jesucrist, sens dubte els espectadors d’aquest truc quedaran ben sorpresos i, en el procés, tots passarem una bona estona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Arnixl a novembre 29, 2022 | 16:43
    Arnixl novembre 29, 2022 | 16:43
    Hola magradaria aguda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa