VadeVi
"Badalona, la mar i el vi" consolida la incorporació de la ciutat a la DO Alella
  • CA

Aquest diumenge 9 d’octubre tindrà lloc la festa “Badalona, la mar i el vi” al Port de Badalona. La celebració, que s’emmarca dins les activitats del mes de la DO Alella, oferirà viatges en Quetx (veler històric del Port de Badalona), tastos de vins i taules rodones amb persones rellevants de la DO Alella i de la cultura de Badalona.

Entre aquestes personalitats, hi haurà Clara Forn del Museu de Badalona, Josep Coll, elaborador del vi Orígens de Badalona, Quim Batlle, president del consell regulador de la DO Alella i l’Àlex Mañas, regidor d’àmbit Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona. També hi participaran Màrius Rubiralta, director del Campus de l’Alimentació Universitat de Barcelona i la periodista Ruth Troyano, especialitzada en el món de l’enoturisme.

La festa l’organitzen la Confraria de Pescadors de Badalona i la Cooperativa La Sargantana. També hi col·laboren altres entitats com Alella Vinícola, Marina Badalona, Museu de Badalona, Papers de Vi, Enoturisme Alella, Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i Ajuntament de Badalona.

Programa d’activitats

– Des del Mar

9:30h / 11:00h / 12:30h: Sortides del Quetx Ciutat de Badalona.

Primer viatge: Sortida del Quetx amb explicació per part d’un especialista de la DO Alella de les característiques del territori vitivinícola vistes des del mar.

Segon i tercer viatge: Descripció dels accidents geogràfics i la seva importància en la orientació dels pescadors a Badalona per part de la Confraria de Pescadors

(Degustació de vi blanc d’Alella Vinícola a totes les sortides)

– Davant de la Llotja de Badalona

A partir de les 11:00h fins 14:00h

Degustació de vins del Celler Alella Vinícola, DO Alella.

Tast de “platillos” elaborats amb peix de la Llotja de Badalona.

– Davant de la Llotja de Badalona

D’11h a 12h

Converses de taverna amb pescadors de la Confraria.

Diàlegs informals al voltant del món de la pesca a Badalona.

De 12:30h a 13:30h

Taula rodona: De Baetulo a la DO Alella.

Hi participaran: Ruth Troyano periodista, Clara Forn tècnica del Museu de Badalona, Jo- sep Coll el·laborador del vi Orígens de Canyet, Quim Batlle president del consell regula- dor de la DO Alella, Àlex Mañas regidor d’àmbit Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona i Màrius Rubiralta director del Campus de l’Alimentació Universitat de Barcelona.

Badalona, terra de vinyes i pescadors

Amb l’entrada de Badalona a la DO Alella, no només s’incorpora a la denominació un llarg bagatge cultural, patrimonial i econòmic al voltant del vi, sinó que també ho fan altres activitats productives que formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat i que encara mantenen la seva activitat a dia d’avui.

Una d’aquestes activitats és la pesca artesanal, que sostinguda durant tots aquests anys per la confraria de Pescadors de Badalona, ens segueix aportant un llegat patrimonial i cultural que forma, en gran part, el nervi fundacional de la ciutat.

Tenint en compte que tots aquests valors que pot aportar Badalona al relat general de la DO Alella han de prendre el relleu que mereixen i, també, s’han de reactivar dins l’imaginari col·lectiu de la ciutat, La Sargantana Coop vol fer un pas endavant i organitzar aquesta acció gastronòmica per a encetar l’entrada de Badalona a la DO Alella amb un accent propi, recuperant la mil·lenària convivència entre les vinyes i la mar.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa