Cava. Corpinnat. Clàssic Penedès. Comtats de Barcelona. Serra de Prades. Paratge qualificat. Brut Nature. Gran Reserva… Hi ha qui diu que aquest ventall tan ampli de nomenclatures no farà altra cosa que embolicar el consumidor final. Possiblement, tingui raó. Però avui, no sabem ben bé si per embolicar una mica més la troca o si per defensar uns productes de gran qualitat però una mica massa desconeguts, us proposem una colla d’escumosos emparats per la Denominació d’Origen Alella que resultaran ideals per acompanyar els vostres àpats d’aquestes festes.

Ona Rosat, Alella Vinícola | Òscar Pallarès

Ona Rosat (Alella Vinícola)

Tanca els ulls i ensuma. La sensació és que tens un vi negre a la copa. Quan te l’endús a la boca, aquesta garnatxa negra (tot el raïm prové d’una mateixa finca, la vinya de Mas Coll d’Alella) esdevé una explosió de fruita que combina estructura i volum amb una acidesa que convida a continuar bevent.

Plaer Escumós, de Bouquet Alella | Ò.P.

Plaer Escumós (Bouquet d’Alella)

Criat durant un mínim de 30 mesos abans de ser degorjat, aquest vi elaborat amb un 50% de pansa blanca i un 50% de chardonnay té un nom que no enganya. És escumós i proporciona plaer; què més li podem demanar? Una etiqueta original? Un bon preu? Versatilitat en el maridatge? Ho té tot!

Escumós Elles, de Can Roda | Ò.P.

Elles (Can Roda)

Rosat de garnatxa negra, merlot i sirà a parts iguals. Jove, alegre i fresc, es tracta de l’escumós que el celler Can Roda elabora en honor a l’Eulàlia i la Lola, les àvies de la família de Can Roda, a qui agradaven molt els vins rosats amb bombolles. Complexe i atrevit és una magnífica primera copa, però també un gran acompanyament per a un bon nombre de plats.

KASTANYÉ, de Testuan | Ò.P.

Kastanyé (Testuan)

Una de les darreres novetats de la DO Alella. Un 100% pansa blanca que ha fermentat en barrica de castanyer. La seva terbolesa explica que s’hi ha fet poca intervenció i el seu volum i textura en boca donen pistes de l’amor que la colla de Testuan aplica a totes les seves creacions. És un vi que s’ha de tastar i només hi ha 900 ampolles, o sigui que ja cal que correu…

Blanc de negre màgnum, Alella Vinícola | Ò.P.

Blanc de Negre 2010 (Alella Vinícola)

Si voleu tastar aquesta meravella…, caldrà que correu encara una mica més. Alella Vinícola va decidir elaborar i guardar 250 ampolles en format màgnum del seu escumós brut blanc de negre de garnatxa, de l’anyada 2010. I després de deixar-les reposar durant 10 anys al celler, treure-les a la venda a un preu que costa de creure. Té volum, té acidesa, té estructura. I records de pastisseria; i una bombolla molt subtil; i la capacitat de maridar qualsevol plat que hi vulgueu posar. Una joia!

Nou comentari