VadeVi
Els cinc imprescindibles d’Alella per aquest estiu
  • CA

Es fa difícil seleccionar cinc vins d’un catàleg de més de 180 referències. Però som valents, aquí on hi creix la pansa blanca, i els reptes ens resulten temptadors. Per fer-ho més fàcil, però, circumscriurem la tria en els blancs joves dels cellers “de tota la vida”. Avui deixarem de banda els petits projectes de viticultors sense celler; ja abordarem els seus productes en una altra ocasió. Som-hi? Aquí teniu la proposta de vins amb DO Alella que no us podeu perdre aquest estiu. 

Alta Alella Cau d’en Genís

Una de les panses blanques d’Alta Alella, que porta el nom de la finca on es troba el celler. Elaborat amb raïm d’una única parcel·la, el Coster de Salvans (plantat l’any 1959), reposa durant sis mesos sobre les mares en ous de ciment. El resultat d’aquesta criança és un vi untuós i estructurat que demostra el potencial de la pansa blanca per elaborar-ne grans vins. PVP: 15€.

Bouquet d’Alella Blanc

El celler Bouquet d’Alella es va incorporar a la DO Alella fa poc més d’una dècada amb un objectiu tan lògic com convincent: innovar sense perdre de vista la tradició. I així va néixer un dels seus bucs insígnia, el Bouquet d’Alella Blanc, que va recuperar el cupatge clàssic dels blancs d’Alella “de sempre”, on predomina la pansa blanca matisada amb un toc de garnatxa blanca. PVP: 9€.

Ivori Blanc

Alella Vinícola es troba immersa en un procés de renovació de la gamma de vins que els ha dut a treure el mercat el nou Ivori Blanc. Hereu del Marfil Sec “de tota la vida”, és un 100% pansa blanca sense sucre residual i que fa una interessant picada d’ull al passat del celler centenari: l’anyada actual incorpora un 25% del vi que ha fet criança en fusta, fet que li aporta una complexitat gustativa superior, alhora que amplia el ventall de plats que pot acompanyar. PVP: 10€.

So de Masia Can Roda Pansa Blanca Muscat

Ets d’aquells que t’agraden els vins alegres, fàcils i afruitats? No cal que recorris a vins forans (ni a varietats foranes, de fet). Aquest és el teu vi. El Pansa Blanca Muscat del celler Can Roda té tot allò que ens agrada de la pansa blanca i dels vins d’Alella (els anisats, la salinitat, l’estructura…) però incorpora amb encert el toc que li aporta el moscatell de gra petit, que el fa més aromàtic i afruitat, apte per a tots els gustos, tant per fer una copa com per acompanyar un àpat. PVP: 8€.

Tina 20

Diuen les males llengües que algú ha fundat en la clandestinitat un club de fans del Tina 20. Raventós d’Alella disposa d’una àmplia gamma de vins 100% pansa blanca que separa per parcel·les demostrant l’efecte que aquesta té sobre el producte final. El Tina 20 prové de la parcel·la Valldoriolf, i compta amb un cos i una cremositat que conviden a fer una copa al darrere de l’altra. Uns escassos grams per litre de sucre residual del raïm li aporten un toc subtil de dolçor que acaben de fer-lo un vi excel·lent. PVP: 12,50€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa