RestCat

!--akiadsense-->

Ahir dilluns dia 1 de juliol es va celebrar el congrés RestCat. una proposta de la DO Catalunya dedicada als diferents àmbits de la restauració (cuiners, sommeliers, cambrers, caps de sala, botigues especialitzades, etc.).

Un dels principals objectius del Congrés ha estat posar sobre la taula la evident relació entre el món del vi i la restauració. Xavier Pié, president de la Denominació d’Origen Catalunya destaca que “es tracta de crear sinèrgies i donar eines de profit tant al món del restauració com al món del vi: estratègies digitals, estratègies de com expliquem els vins… sempre enfocat a aconseguir el nostre objectiu final, que és la satisfacció del consumidor”.">

A les 9.30h s’ha celebrat la inauguració del congrés, de la mà del Xavier Ayala, coordinador del congrés, i Xavier Pié, president de la DO Catalunya, que han donat el tret de sortida a un programa divers dividit en dues sales:

  • Sala REST (Great Room), on s’ha celebrat la taula rodona, amb les intervencions de Josep Sucarrats, de la Revista Cuina; Pau Arenós, periodista i crític gastronòmic, Montse Velasco, sommelier de la Cuina del Guinardó; Pere Monje, director del Via Veneto; Núria Gironès, gerència i sommelier de Ca l’Isidre i Albert Alonso, director del Restaurant L’Olivé, del Grup Olivé que destacava que “Cal obrir ampolles i que el client pugui tastar. Cal ser flexibles i donar marge”. Tot seguit, Quim Casellas i Àlex Peiró, xef i sommelier del Restaurant Casamar ha presentat els seus “Maridatges de mar”. Quim Casellas reconeixia que “El vi català ha millorat molt en els darrers 15 anys. Aquesta transformació ha ajudat a que la gent confiï en les recomanacions del sommelier”. La programació del matí a la Sala Rest l’ha tancat el sommelier de Can Jubany i coordinador del congrés, Xavier Ayala amb una ponència sobre el món del maridatge.

  • Sala CAT (Studio 6), pensada per acollir les sessions en format taller ha estat l’escenari de les ponències de Esther Maderuelo i les seves “Estratègies digitals per a la captació de clients”; Federico Fritzsch que ha parlat sobre la digitalització en el canal Horeca i finalment, Bernat Vilarrubla, millor sommelier d’Euskadi del 2019 i sommelier de l’Azurmendi que ha exposat les claus i la importància d’una bona carta de vins.

El dinar, servit per l’hotel W Barcelona, ha estat maridat amb els vins de la DO Catalunya en un format showroom de cellers de la DO que mostra la diversitat, la versatilitat i la qualitat dels vins que s’elaboren als nostres territoris.

Cellers DO Catalunya participants:

  • Ca n’Estruc
  • Castell d’Or
  • Cellers Grau i Grau
  • Clos d’Agon
  • El Grial
  • L’Olivera
  • Marco Abella
  • Mas de la Pansa
  • Més que paraules
  • Padró i família
  • Pla de Morei
  • Roqueta Origen
  • Sant Josep Wines
  • Vinyes de l’Albà
  • Visendra

Per postres, la jornada ha finalitzat amb els “Maridatges dolços” de Miquel Guarro (cap de pastisseria del grup Hofmann) i Lluisma Barba (professor d’enologia de l’Escola Hofmann). En total han estat quatre postres maridats amb quatre vins de la DO Catalunya. Una combinació que ha sorprès als assistents i que ha fet que tothom marxés cap a casa amb un bon gust de boca.

El paper de la DO Catalunya en el món de la restauració">

En els darrers 12 anys, la DO Catalunya ha treballat sempre per generar sinèrgies i millorar la comunicació entre el món de la restauració i del vi, entenent que molts reptes són comuns, però també el principal objectiu: la satisfacció del consumidor/a final. Ja amb motiu del 10è aniversari del Consell Regulador, es va realitzar un cicle de tastos a gremis de restauració arreu del país durant tot un any. Més tard arribarien campanyes de promoció com “Restaurants recomanats” o la més actual “A taula, vi català”, iniciatives que han pretès posar en valor els restauradors que han mostrat sensibilitat pel vi amb Denominació d’Origen en general i pel vi elaborat a Catalunya (producte de proximitat), en particular, i també sumar en difusió i promoció d’aquests establiments.

Nou comentari

Comparteix