VadeVi
Lluís Tolosa: "Barcelona ha de ser motor de consum de vi català"
  • CA

El web de la DO Catalunya acaba l’any amb una nova entrevista a la seva secció “Parlem amb…”. Lluís Tolosa és sociòleg i escriptor que ha dedicat gran part de la seva carrera professional al coneixement del vi i el seu territori, circumstància que ha plasmat en una dotzena de llibres, inclòs el darrer Barcelona Wine“>, on defensa que Barcelona ha de posicionar-se com la capital d’un país de vins.

“Barcelona ha de ser un motor de consum de vi català. Hi ha 600 cellers al voltant de Barcelona, en un radi de 2 hores, i no hi ha consciència de capital de país de vins”. Tolosa considera que la ciutat és el gran forat negre del consum de vi català, a on encara hi ha excessiva “riojitis”. Per lluitar contra aquesta situació i promoure Barcelona com a capital enoturística, el sociòleg Tolosa treballa en el projecte Wine Catalan House“>, que es troba en fase de conceptualització i que busca ser la gran casa de promoció del vi català i l’enoturisme a Barcelona.

La secció Parlem amb… recull converses amb convidats de perfil divers però amb un denominador comú: per la seva professió, trajectòria o experiència, tenen una mirada pròpia sobre el món del vi. Amb aquestes entrevistes, la DO Catalunya busca oferir un espai per a la reflexió i el debat. Entre els darrers convidats a aquest cicle s’hi troben el grup musical Els Amics de les Arts, el periodista i gastrònom Pere Tàpias, l’actor Fermí Fernández, el cuiner Jordi Herrera, en Josep ‘Pitu’ Roca d’El Celler de Can Roca, o el també actor Isaac Alcayde.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa