VadeVi
Miguel Gallardo: “Parlant de vi em vaig sentir com un ateu enmig de jesuïtes”
Miguel Gallardo, Xavier Pié, president de ls DO Catalunya i Raül Deamo | M.R.F.

!--akiadsense-->

L’encarregat de coordinador els autors i també les temàtiques que apareixeran a la segona edició del Vinòmics és Raul Deamo i en aquesta ocasió per tal que tant els guionistes com els dibuixants poguessin fer una mica més d’immersió en el món del vi se’ls ha endut de visita a diversos cellers.

Deamo, assegura que “aquí anem una mica enrere”, perquè per exemple al Saló del Còmic de Brussel·les hi havia una apartat dedicat només al món del vi.

Així i tot el coordinador de Vinòmics i també dibuixant, juntament amb la DO Catalunya està disposats a subsanar aquesta mancança i per això ha buscat de nou un panell de luxe per combinar el còmic i el vi.

El primer autor que trobeu al web és Miguel Gallardo. El coneixereu per obres autobiogràfiques com Un largo silencio"> (1998) feta a partir de les memòries del seu pare i ex combatent republicà o María y yo"> (2007) en el que tractava l’autisme a través de la història de la seva filla María.

Gallardo, amb el tema del vi s’ha mostrat molt sincer: “no en tenia ni idea de vi. De fet no m’interessa més enllà de per beure-me’l. De fet quan m’ho van proposar em vaig sentir com un ateu enmig d’una trobada espriitual amb jesuïtes”.

I afegia rient, que va anar a un tast i “em va semblar com un examen, ho vaig passar fatal perquè tampoc no tenia clar que tot allò que m’estaven dient fos de debò., però a poc a poc he après coses i ja puc dir que a vegades, no poso gasosa al vi”.

“No vull enganyar a ningú, no m’he fet creient, però una mica de llum divina sí que m’ha arribat, i tinc clar que darrera tota la parafernàlia que a vegades ens venen, hi ha alguna cosa” deia Gallargo.

És per això que ha decidit fer un còmic des de la seznillesa, per desmitificar el món del vi

La resta d’autor, fins a 10 han, decidit a partir dels seus estil fer propostes directes en les quals el vi o bé és protagonista o bé és present a tota la història.

Des de la DO Catalunya s’han decidit a repetir l’experiència de Vinòmics, primer perquè se la creuen i perquè tenen clar que si no es combina el vi amb la majoria de les discipilines artístiques i manifestacions culturals serà molt difícil arribar a la majoria de la població i també després de comprovar que el dia que més trànsit tenia la seva web era precisament el tercer dijous de cada més en què es publicava la nova historieta.

Trobareu les històries d’aquests 10 autors en català, castellà i anglès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa