VadeVi
Un centenar de persones analitzen la comunicació del cava

La Confraria del Cava ha organitzat aquest dimecres la tercera edició del Simposi del Cava, que s’ha fet al celler de la Fassina de Can Guineu de Sant Sadurní d’Anoia. La iniciativa s’emmarca dins els actes de la 35a Setmana del Cava. Hi han assitit un centenar de persones, entre ells molts representants del sector cavista i l’ha conduit el periodista Joan Nebot.

El tema que ha centrat el debat d’enguany és la relació del cava amb la comunicació. La majoria de ponències han girat al voltant d’aquest vincle, amb l’objectiu de trobar maneres de donar a conèixer els vins escumosos de la DO Cava, ja sigui a través de les xarxes socials, o els altres canals de comunicació. Una de les conferències destacades de la jornada ha estat “La realitat del cava per la Guia Peñín”, que ha conduit el director de la Guia Peñín, Carlos González. En la seva intervenció, González ha remarcat el canvi de tendència que hi ha hagut al sector, i ha assegurat que “els caves dolents ja no existeixen”.

El director de la Guia Peñín també ha posat de relleu la qualitat dels caves que es fabriquen actualment, amb una especial rellevància dels que s’inclouen en la categoria Premium. “Jo ja estic convençut que el cava és un producte magnífic. Ara els que us heu de convèncer sou vosaltres”, ha dit Carlos González als cavistes, als que ha demanat que deixin de fer “guerra de guerrilles” i se centrin a promocionar conjuntament els seus productes i els defensin a tot arreu.

La darrera conferència de la jornada ha estat “Com comunicar el cava en temps de xarxes”, del periodista Xavier Grasset, que ha destacat la importància que aquest té per transmetre una marca als consumidors, i ha deixat clar que abans de comunicar als altres “hem d’aprendre a comunicar amb nosaltres mateixos”.

Per cloure la jornada s’ha programat una taula rodona on s’han debatut totes les qüestions que han anat sorgint durant el congrés. Hi han participat tots els ponents que han intervingut durant el simposi. A més de Carlos González i Xavier Grasset, també hi han intervingut Adriana Chacón, Marta Conejos, Jordi Batlló, Grégory Rousse i Jordi Urbea. La taula l’ha moderat Daniel Olivares.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa