VadeVi
AA Mirgin Exeo, el primer Cava de Paratge Qualificat d’Alta Alella
AA Mirgin Exeo d'Alta Alella

!--akiadsense-->

Neix AA Mirgin Exeo, el primer Cava de Paratge Qualificat d’Alta Alella. Elaborat exclusivament en anyades excepcionals, és un “cava sense concessions, màxima representació de les característiques del terrer i de l’anyada”, apunta Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i enòleg d’Alta Alella.

AA Mirgin Exero pertany a la nova i més destacada categoria premium del sector, que actualment només ostenten 9 cellers: Cava de Paratge Qualificat. Un reconeixement que atorga la denominació als caves procedents de paratges determinats amb unes condicions climàtiques i geològiques singulars. El paratge qualificat Vallcirera gaudeix d’un sòl de sauló -àcid, amb nivells baixos de cal activa, poca matèria orgànica i bon drenatge- i un clima mediterrani.

Aquest cava s’elabora a partir d’una acurada selecció dels millors raïms ecològics del paratge qualificat Vallcirera, els quals es destinaven fins l’any 2012 al cupatge del vi blanc premium Exeo. L’any 2013 es va decidir retirar aquest vi del mercat per destinar el raïm al cava, elaborat rigorosament mitjançant el Méthode Traditionnelle Champenoise amb un període òptim de criança amb tap de suro i presentat al mercat acabat de degollar a mà.

AA Mirgin Exeo, surt al mercat amb un preu de 55 euros.

Alta Alella compta amb un altre Cava de Paratge Qualificat, AA Mirgin Opus, el qual sortirà al mercat la propera primavera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa