VadeVi
Cava Nadal ret un nou homenatge al seu fundador
  • CA

Diuen que Can Nadal de la Boadella va ser fundada a principis del segle XVI. I que així ho certifica un document, signat pel notari Francesch Barthomeu, amb data de 1510 on ja constava la propietat d’una finca agrícola a nom de Pere Nadal, ubicada a Torrelavit. Diuen, també, que des de llavors mai s’ha deixat de conrear vinya ni d’elaborar vi en aquestes parcel·les.

Ramon Nadal i Giró, nascut l’any 1903, ha estat un dels hereus “més visionari” -en paraules del seu nét Xavier Nadal- de la família que ha estat al capdavant del projecte. L’any 1941 replantaria les vinyes de la finca -arrancades durant la Guerra Civil- i construiria la cava a 20 metres sota terra, que encara avui dia guarda les millors referències de la casa.

La seva dedicació al negoci ha portat la seva família a retre-li diversos homenatges en forma de vi. Si fa uns anys, coincidint amb la celebració del 50è aniversari de les caves, van treure al mercat el RNG enguany, tornen a sorprendre amb un nou Gran Reserva, el RNG10 que pren el nom pels 10 anys que ha estat en criança.

Xavier Nadal (esquerra) amb el responsable de màrqueting de Caves Nadal, Gabriel Igeño

“Aquest cava representa els valors de la família, el de respecte i comprimís amb el territori que tan bé defensava sempre l’avi “, explicava Xavier Nadal durant la presentació del producte al Museu Picasso de Barcelona. “Aquest és un producte en el qual hi predomina el xarel·lo, una varietat doblement autòctona del Penedès que es caracteritza per ser versàtil i capritxosa perquè difícilment s’adapta a altres indrets com al nostre”, afegia el nét del fundador.

Aquest nou Gran Reserva de Caves Nadal afegeix un motiu més per fer una visita a la finca i el celler, descobrir la seva gamma de productes i gaudir de les activitats d’enoturisme per les quals fa anys que aposten -diuen que en són pioners perquè Ramon Nadal Giró ja guiava visites per les vinyes allà cap als anys 40-. Nadal, a més, també està treballant amb la transició de totes les seves vinyes cap al cultiu ecològic que l’any 2018 permetrà identificar tots els seus productes amb l’etiqueta d’agricultura ecològica.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa