VadeVi
Codorníu Cuvée Original, un homenatge al primer cava de la història
  • CA
Codorníu Cuvée Original, el retorn als origens
Codorníu Cuvée Original, el retorn als origens | Instagram

!--akiadsense-->

Codorníu Cuvée Original és la nova proposta de Codorníu per aquesta festes en les que reivindica la celebració dels petits moments i de “posar en valor el luxe assequible”.

És tracta d’un cava ecològic, amb el que es vol mostrar el compromís de la companyia amb el medi ambient i la viticultura sostenible però amb el que també es vol fer un homenatge al primer cava que Josep Raventós va fer fa 150 anys.

S’ha mantingut el cupatge i l’esperit i es presenta com un “bon cava d’entrada al món de les escumosos”. Per Bruno Colomer, enòleg de Codorníu, “és l’estadi inicial per endinsar-se en els caves de Codorníu. És molt polivalent. Li va tot”. I Afegeix “és un cava amb molt de potencial, amb molta fruita, és un cava simpàtic que t’explica moltes coses no és feixuc ni és avorrit. Està ple de vida”.

En l’elaboració d’aquest cava es manté l’esperit de fa 150 anys i s’utilitzen raïm autòctons del Penedès macabeu, xarel·lo i parellada en la mateixa proporció que va fer servir Josep Raventós Fatjó l’any 1872, quan va elaborar cava per primera vegada a l’estat espanyol seguint el mètode tradicional. D’aquesta manera va instaurar una indústria completament nova a Sant Sadurní i va vincular la marca Codorníu al Cava.

És un homenatge, per tant, a aquella fita, però amb les millores tècniques que s’han desenvolupat en aquest període. “Abans s’embotellava a ma, ara es fa amb màquina. La primera fermentació abans es feia en dipòsits de fusta vella, ara ja no. Després es va passar a fer en dipòsits de ciment i finalment en dipòsits d’acer inoxidable amb temperatura controlada. Així mentre els primer caves eren més robustos i més oxidats, ara aconseguim que la puresa d’aromes sigui molt més alta, que siguin molt més fins i que es pugui mantenir la fruita. Abans es perdien molts aromes de que avui es conserven”.

Codorníu Cuvée Original és 100% ecològic
Codorníu Cuvée Original és 100% ecològic | Instagram

!--akiadsense-->

A més, explica Colomer, “antigament hi havia un factor d’atzar que és molt romàntic i que per la primera vegada està bé, però ara es controla molt el procés i el que està clar és que el secret és la vinya: si el raïm és dolent no faràs res de bo”.

Així, amb el mateix cupatge de fa 150 anys, ara amb el Codorníu Cuveé Original “aconseguim aromes molts més fines que perduren més en el temps. Una finor que es transmet a la boca. Aconseguim conservar allò que ens dona el raïm”.

L’ecologia i la sostenibilitat és un altre dels elements claus d’aquest nou cava amb el que s’amplia la col·lecció de caves ecològics de la companyia.

“No és fruit de la improvisació”, recorda Bruno Colomer. “Una vinya ecològica necessita com a mínim tres anys per fer la conversió i estem en aquest camí. Al 2023 la voluntat és que totes les vinyes de Codorníu ho siguin. Això obliga a reorganitzar tot un sector perquè a més és un tipus d’agricultura que està subjecte al canvis de temps d’una forma molt més acusada. Aquest ha estat un any difícil per exemple, però la climatologia ens és propícia, i és un valor fort. A la Xampanya no ho tenen, no en conec cap de xampany que ho sigui perquè la climatologia ho fa molt difícil”.

Amb aquesta declaració d’intencions el que volen des de Codorníu és que aquest cava sigui una excusa per celebrar instants i petits moments “sobretot en aquesta època de temps incerts”.

El trobareu per un preu de 5’90€ i en les versions brut i semi sec.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa