!--akiadsense-->

A Codorníu Raventós no surten els números i han anunciat un Expedient de Regulació d’Ocupació que afectaria a 79 persones. Segons avança La Vanguardia, i ha confimat Vadevi, 43 treballadors són del centre de Sant Sadurní d’Anoia, 10 al de Raimat i 26 al d’Esplugues de Llobregat, i aquest últim centre es tancaria.

Antonio Cruces, president del comitè d’empresa ha explicat en declaracions a Vadevi que aquest dilluns mateix ja van constituir la comissió negociadora i que intentaran que el nombre d’acomiadaments es redueixi al màxim. Cruces, recorda “que no fa ni dos anys que l’empresa ja va plantejar una ERO que va afectar també a una setantena de treballadors i que havia de servir per impulsar la companyia després de mesos de pèrdues. Finalment ens han venut i ara ens tornem a trobar amb el mateix, que ens diuen que s’han d’ajustar”.

Codorníu Raventós va quedar en mans del grup d’inversió americà Carlyle després d’haver comprat el 55% de la companyia i el mes de novembre anunciava el nomenament d’un nou director general, Ramon Raventós Basagoiti que com a primera decisió important ha anunciat aquesta reducció de plantilla.

En el comunicat al treballadors, l’empresa justifica aquesta decisió “per la necessitat d’adaptar l’estructura de compres, als ingresos que es tenen a l’actualitat, per agilitzar la presa de decisions i per evitar la duplicitat de càrrecs”.

També anuncien el tancament del centre d’Esplugues de Llobregat durant aquest any on fins ara hi ha logística i administració, packagin i compres i el trasllat dels treballadors fins a Sant Sadurní d’Anoia. Pel que fa als treballadors, Codorníu ja ha anunciat que s’intentarà que els acomiadament siguin prejubilacions per tal que siguin “socialment responsables”.

Nou comentari

Comparteix