VadeVi
Codorníu Raventós anuncia un ERO per acomiadar 79 persones

!--akiadsense-->

A Codorníu Raventós no surten els números i han anunciat un Expedient de Regulació d’Ocupació que afectaria a 79 persones. Segons avança La Vanguardia, i ha confimat Vadevi, 43 treballadors són del centre de Sant Sadurní d’Anoia, 10 al de Raimat i 26 al d’Esplugues de Llobregat, i aquest últim centre es tancaria.

Antonio Cruces, president del comitè d’empresa ha explicat en declaracions a Vadevi que aquest dilluns mateix ja van constituir la comissió negociadora i que intentaran que el nombre d’acomiadaments es redueixi al màxim. Cruces, recorda “que no fa ni dos anys que l’empresa ja va plantejar una ERO que va afectar també a una setantena de treballadors i que havia de servir per impulsar la companyia després de mesos de pèrdues. Finalment ens han venut i ara ens tornem a trobar amb el mateix, que ens diuen que s’han d’ajustar”.

Codorníu Raventós va quedar en mans del grup d’inversió americà Carlyle després d’haver comprat el 55% de la companyia i el mes de novembre anunciava el nomenament d’un nou director general, Ramon Raventós Basagoiti que com a primera decisió important ha anunciat aquesta reducció de plantilla.

En el comunicat al treballadors, l’empresa justifica aquesta decisió “per la necessitat d’adaptar l’estructura de compres, als ingresos que es tenen a l’actualitat, per agilitzar la presa de decisions i per evitar la duplicitat de càrrecs”.

També anuncien el tancament del centre d’Esplugues de Llobregat durant aquest any on fins ara hi ha logística i administració, packagin i compres i el trasllat dels treballadors fins a Sant Sadurní d’Anoia. Pel que fa als treballadors, Codorníu ja ha anunciat que s’intentarà que els acomiadament siguin prejubilacions per tal que siguin “socialment responsables”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa