VadeVi
Corpinnat passa el primer control per acreditar els principals estàndards de qualitat
Verema a Corpinnat
Verema a Corpinnat

!--akiadsense-->

Els cellers que integren la marca col·lectiva CORPINNAT –Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, i Torelló– han iniciat la verema de les varietats tradicionals i han estat objecte de la primera auditoria que acredita els principals estàndards de qualitat que defineixen la marca col·lectiva. La segona auditoria es durà a terme a peu de vinya durant aquesta mateixa verema i la tercera, al celler, a la tardor durant el procés d’elaboració del vi.

Les auditories de qualitat les duen a terme inspectors de Bureau Veritas, l’empresa auditora que certificarà el compliment de les normes de qualitat establertes al reglament d’ús de la marca: la procedència del raïm exclusivament de la zona de producció CORPINNAT (el cor del Penedès), de vinyes ecològiques pròpies del celler elaborador o vinculades a aquest celler a través de contractes de llarga durada amb el viticultor, de les varietats autoritzades per CORPINNAT, collit a mà i transportat de manera òptima per garantir que arriba al celler fresc i intacte.

Aquesta verema 2018, la primera de CORPINNAT com a marca col·lectiva registrada a la Unió Europea, està sent sensiblement diferent a les dels darrers anys fruit de l’accentuada pluviometria especialment durant el primer semestre de l’any. L’abundància de pluja ha permès restablir les reserves d’aigua del sòl que estaven sota mínims degut a la sequera acumulada entre els anys 2016 i 2017, però ha propiciat l’aparició del fong míldiu en varietats com el macabeu, si bé els cellers CORPINNAT han dut a terme un exhaustiu seguiment de l’evolució d’aquest fong a la vinya per minimitzar-ne els efectes i afirmen que no tindrà cap incidència en la qualitat del raïm 100% ecològic.

Els enòlegs dels sis cellers que avui formen part de CORPINNAT coincideixen que la collita d’aquest any presenta un estat sanitari general bo i és especialment indicada per a l’elaboració de grans vins escumosos de mitja i llarga criança, l’essència de CORPINNAT.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quim a setembre 04, 2018 | 20:32
    Quim setembre 04, 2018 | 20:32
    Ja comença a cansar aixó de corpinnat! És una marca anti-comercial (el nom és molt dolent), amb aires de prepotencia, de dubtosa rigurositat (després del negoci que s'han muntat, a veure qui és l'auditor de Bureau Veritas que no certifica algun dels cellers...). A més, per molt que "amanacin" amb declaracions, no han pintat res en l'elecció del president de la DO Cava i encara menys en el de l'Institut del Cava. Em sembla que no tenen tant de poder ni capacitat de influència com es pensen!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa