VadeVi
Divuit activitats per gaudir de la primavera amb cava
  • CA

La Primavera del Cava és un esdeveniment que té lloc a cellers de l’Alt Penedès, l’Alt Camp, Alella i la Conca de Barberà coincidint amb aquesta estació de l’any. 18 activitats que transcorren a 18 cellers i que combinen ingredients que els fan atractius per a tots els paladars. Recollim algunes de les propostes programades on encara queden places per compartir experiències i una bona estona en família, parella o amics entre vinyes, botes i amb bones vistes.

Esmorzar de pagès i pujada a peu al Castellot

Dissabte 6 de maig, de 9:00 h a 13:30 h | Caves Bolet

L’estrena de l’edició es farà a Caves Bolet, on han preparat una jornada que arrenca amb un esmorzar de pagès maridat amb els vins i caves de la família. Agafades forces, guiaran una caminada al voltant de les vinyes de Finques Bolet, situades al terme municipal de Castellví de la Marca, direcció al Castellot, des d’on es podrà gaudir d’unes vistes singulars del Penedès. El Castellot són les ruïnes d’un antic castell situat a 465 metres per sobre del nivell del mar. Aquest és un recorregut de dificultat mitjana d’uns 12 quilòmetres.

Fer ioga entre vinyes, una activitat cada cop més estesa entre els cellers catalans | Foto: Giró del Corner

Taller de meditació, cerimònia del te i brunch amb cava

Diumenge 7 de maig, de 10:00 a 13:00 h | Giró del Corner

Giró del Corner convida a relaxar-se entre vinyes a partir d’un taller d’inici a la meditació i cerimònia del te. Després de la relaxació, serviran un brunch a base de fruita, formatges, embotits, truita i dolços i ben acompanyat del producte estrella d’aquesta ‘primavera’, el cava.

Barbacoa, Cava i la poda en verd

Diumenge 7 de maig, de 10:00 a 16:30 h | Joan Segura Pujadas

La vinya ja fa dies que brota, pendent del cel i de les pluges, i amb la primavera s’inicia de nou la poda en verd. Al celler Joan Segura Pujades conviden els assistents a participar d’aquesta pràctica important per al cicle de la vinya, mentre descobreixen la història del projecte familiar i d’una passejada entre vinyes. Per completar l’experiència, serviran els caves de la casa maridats amb lleugers aperitius i d’una barbacoa completa a la Barraca d’En Fages.

Tast musical i gastronomia a la terrassa PIN’S

Diumenge 7 de maig, de 12:00 a 14:00h | Agustí Torelló Mata

Agustí Torelló Mata convida a gaudir dels caves màgnum, el Singular i el CS, acompanyats de platets gastronòmics, ben amenitzat d’un concert de boleros a la terrassa PIN’S. La proposta inclou el maridatge de 3 platets gastronòmics amb 3 cançons.

Descobreix la primavera eco entre vinyes

Dissabte 13 de maig, de 10:00 a 13:15h | Canals i Munné

Visita cavagastronòmica entre natura. El punt de trobada, La Cava Nova de Canals & Munné, i d’allí, hi haurà sortida cap a la Vinya Mare, on els viticultors del projecte penedesenc explicaran tots els secrets de la viticultura ecològica, així com la importància de la flora i fauna de l’entorn. A continuació, es compartirà un esmorzar de pagès entre vinyes: botifarra, seques, pa amb tomàquet, cava i most per als més petits. També es podrà visitar l’eco parc d’animals i el nou eco parc infantil, amb la possibilitat de pintar pedres. Per acabar, una proposta per practicar el turisme regeneratiu, rematat amb un tast de productes de proximitat.

La primavera a la vinya i al plat (visita especial i taller de cuina)

Dissabte 13 de maig, de 17:00 h a 20:30 h | Alta Alella

Alta Alella us proposa una visita per a celebrar la primavera i l’arribada del bon temps. L’activitat s’inicia amb una visita per les vinyes que permet conèixer el procés de brotació de la vinya, el creixement de la planta i de tot el que passa coincidint amb aquest cicle. Pel camí, es colliran flors i plantes per a després poder-les incorporar a un taller de cuina. També inclou visita al celler per entendre d’on surt el vi i el cava. Posteriorment, farem un taller de cuina interactiu de petites elaboracions de temporada, de la mà de l’obrador Melmelaria de Tiana, i s’integraran les flors, plantes i fruits recollits, tot maridat amb 4 dels caves i vins de la casa.

  • Preus: Adults: 40 euros / Infantil de 4 a 17 anys: 25€ / Menors de 3 anys: gratuït
  • Contacte: 628 62 41 82 / [email protected]
  • Direcció: Alta Alella. Camí Baix de Tiana, S/N. 08328 Alella 
Passejada entre vinyes a Cava Rovellats | Foto: Rovellats

Passejada a la vinya i esmorzar-maridatge amb Jazz i Bossanova

Diumenge 14 de maig, de 10:30 h a 14:00 h | Cava Rovellats

Aquesta activitat convida a iniciar el dia passejant entre les vinyes en flor, des d’on se servirà un esmorzar a base de producte dolç i salat, maridat amb els vins i caves de la casa. Més tard, visita al celler i la cava radial subterrània. La jornada finalitza amb una copa de cava als jardins gaudint en directe de la cantautora de Jazz i Bossanova Eva Pérez Benages, acompanyada del trompetista Lluís Figuerola i el pianista, Fran Suárez. Tots tres formen el trío musical 4EvaJazz.

Taller de tast: Tòfona d’estiu i Cava

Diumenge 14 de maig, de 10:30 h a 12:30 h | Celler Carles Andreu

En aquest taller, els assistents tindran l’oportunitat combinar la tòfona i cava i aprendre com els dos productes es complementen entre si. Tot plegat, mentre es donen detalls sobre les diferents varietats per fer el cava, les seves característiques i la versatilitat de les tòfones en la cuina. Carles Andreu ofereix una bona oportunitat per conèixer i experimentar amb aromes i sabors de la Conca de Barberà i les muntanyes de Prades. Els assistents tindran l’oportunitat de preparar diferents plats amb tòfones d’estiu, i aprendre’n les tècniques necessàries per aconseguir un resultat òptim.

  • Preu: 36€/persona
  • Contacte: 97 788 74 04 / [email protected]
  • Direcció: Celler Carles Andreu. Carrer Sant Sebastià, 19, 43423 Pira.
Tòfones i cava, una de les experiències que organitza el celler Carles Andreu des de la Conca de Barberà | Foto: celler

Matí de natura amb esmorzar entre els ceps

Dissabte 20 de maig de 10:30 a 13:00 h | Masia Torreblanca

Torreblanca és un petit château del Penedès que està ubicada en una masia del segle XV i envoltada de vinyes. Amb la primavera, a ple esclat de la natura, proposen passejar entre vinyes, veure la floració de la vinya i gaudir en primera persona de la vinya en flor. Aquesta passejada parlarà de la biodinàmica i seguirà amb un esmorzar de pagès maridat amb brasa i productes de proximitat i els caves familiars.

Tast a cegues a la Sala de Tast Professional rodejats de vinyes

Dissabte 20 de maig, de 11:00 a 13:00 h | Juvé & Camps

El Sant Sadurninenc Juvé & Camps convida a viure una jornada de tast a cegues a la Sala de Tasts Professional, espai únic amb vista a la muntanya de Montserrat i a una vinya plantada amb les diferents varietats de raïm de les finques de la propietat. Qui demostri un major coneixement en la prova, s’endurà un lot amb els productes de la casa.

Maridatge de formatges Xerigots i dinar de paella

Dissabte 20 de maig, de 12:00 h a 16:00h | Jovani Vins

Tast de formatges fets amb la llet de primavera, que els hi aporta uns matisos i sabors molt especials. El tast anirà dirigit pel Jordi Bertran de Xerigots, empresa especialitzada a afinar formatges d’arreu de món i treure’ls al mercat en el moment òptim de maduració. Robert Jovani introduirà els caves i vins triats expressament per a maridar amb cadascun dels formatges. Un cop acabat el tast, hi ha dinar de primavera amb amanides, paella, postres, i tot maridat amb els vins i caves de la marca.

  • Contacte: 610 53 34 91 / [email protected]
  • Preu: 38 euros / persona
  • Direcció: Jovani Vins. Les Conilleres, 1 (La Conillera Gran). 08732 Castellví de la Marca. Alt Penedès

Música Soul i Cava entre vinyes

Dissabte 20 de maig, d’11:00 h a 13:00 h | Castell d’Or

Amb l’arribada de la primavera, Castell d’Or proposa gaudir del bon temps, de la gastronomia, dels caves de la marca i de la música de Pepper and Soul, un duo acústic que fan una proposta musical de fusió pop, soul i fusió tot repassant estrelles musicals d’abans i d’ara: Michael Jackson, Whitney Houston, Amy Winehouse, Seal o Prince. Amb la seva música de fons, es podrà gaudir d’un tast de caves de Castell d’Or acompanyat d’un aperitiu fet a base de productes de proximitat.

  • Preu: 10 euros /persona
  • Contacte: 97 745 98 60 / [email protected]
  • Direcció: Castell d’Or. Carretera de Santes Creus s/n. 43814. Vila-rodona.

CavaCursa 2023, caminada i cursa en un entorn privilegiat

Dissabte 20 de maig de 16:00 h a 21:30 h | Giró Ribot

Per setena vegada, les caves Giró Ribot organitzen la CAVACURSA, un recorregut de 10 km que té lloc en un entorn envoltat de vinyes dins el terme municipal de Santa Fe del Penedès. S’hi pot escollir participar en dues modalitats: Caminada de 8 km, amb sortida a les 17:30 hores; i cursa amb sortida a les 18:00 hores. En acabar tots els participants rebran un obsequi, una copa de cava de regal i un entrepà de botifarra a la brasa. Seguidament, es farà un sorteig de premis entre tots els participants de la caminada i de la cursa, com ara ampolles de cava, nits d’hotel, sopars… i moltes sorpreses. Important l’apunt que no es fan inscripcions presencials, només en línia.

  • Preus: 16 euros per corredors i caminants i 6 euros pels acompanyants que no volen corre o caminar, però que volen gaudir de la botifarrada i del cava.
  • Contacte: 661 575 602 / [email protected]
  • Direcció: Celler Giró Ribot. Finca El Pont S/N. 08792, Santa Fe del Penedès

Ioga i Tast Maridatge amb aperitiu de Cal Miqueló

Diumenge 21 de maig d’11:00 a 15:00 h | Vilarnau

Uneix-te a nosaltres per a una experiència única de Ioga i Cava a Vilarnau! Començarem el dia amb una relaxant sessió de ioga a l’aire lliure, d’11 h a 12 h, on podràs connectar amb el teu cos i ment mentre respires l’aire fresc de les nostres vinyes, per tot tipus de públic! Experts, principiants, adults, infants… Tots plegats serem uns autèntics “Ioguis”. Després del ioga, et portarem en un Tour per les Caves, on descobriràs el procés d’elaboració del Cava i la criança. Veuràs la vinya, la zona de vinificació, la cava, tot aprenent sobre la història de Vilarnau i com s’elaboren els nostres productes. Finalment, gaudiràs d’un tast de 4 Caves acompanyats d’una selecció d’embotits, formatges i aperitius de Cal Miqueló. Maridarem cada Cava amb el seu menjar corresponent perquè puguis experimentar l’harmonia dels sabors i aromes. Aquesta és una oportunitat única per gaudir de la primavera mentre combinem salut, benestar, cava i gastronomia! No et perdis aquesta experiència!

Marxa nòrdica a les vinyes i esmorzar de pagès

Dissabte 27 de maig de 9:30 a 13:30 h | Covides

Covides convida a una caminada entre vinyes i d’un esmorzar de pagès maridat amb els productes de la casa. Tot plegat, guiats per l’especialista en marxa nòrdica i pilatwalk Antonio Brieba. L’activitat inclou aquesta marxa nòrdica combinada amb Pilatwalk entre les vinyes d’un dels membres de la Cooperativa; el lloguer dels pals que utilitzarem per a la marxa; esmorzar de pagès maridat amb vins i caves ecològics de Covides i una visita al celler on s’elaboren els productes vinícoles.

Els nens a la vinya: La feina de l’esporga i estampat de pàmpols

Dissabte 27 de maig, de 10:00 h a 13:00 h | Cellers Carol Vallès

Una proposta per compartir en família i aprendre a esporgar: treure les fulles per deixar els raïms a la vista amb les mans. I amb les fulles que es recullin, es guiarà un taller artístic d’estampat i dibuix de pàmpols per la canalla, mentre els adults poden gaudir d’un pica-pica a la fresca amb Caves Reserva i Gran Reserva de Carol Vallès. Hi haurà most ecològic sense alcohol com a alternativa al Cava. L’edat recomanada per a fer l’activitat infantil és de 4 a 12 anys.

  • Preus: 30€/persona. Menors de 14 anys: 15€/persona
  • Contacte: 93 898 90 78 – 629 80 89 93 / [email protected]
  • Direcció: Celler Carol Vallès. Can Parellada s/n. 08739. Can Cartró. Corral del Mestre (Subirats).

3 parcel·les, 3 caves o vins i 3 tapes amb aperitiu final

Dissabte 27 de maig, d’11:30 h a 13:30 h | Sumarroca

El punt de sortida és la finca de Monistrol d’Anoia. Tot passejant entre vinyes es podrà veure la brotació de la vinya mentre es detalla informació sobre el cep i el seu cicle natural. En cada parcel·la es podran tastar els vins/caves que s’han fet amb les varietats allà plantades, amb una tapa, elaborada amb productes de proximitat, de maridatge. La jornada acaba amb un aperitiu al voltant de l’església de Santa Creu de Creixà.

  • Preu: 28 euros / persona
  • Contacte: 93 891 10 92 / [email protected]
  • Punt de trobada: NO ÉS AL CELLER: Trobada davant l’Església de Santa Maria de MONISTROL D’ANOIA. Carrer Monistrol d’Anoia, 37. 08770  – Monistrol d’Anoia (a 5 minuts de Sant Sadurní d’Anoia).

Degusta els caves d’Oliver Viticultors on no els has tastat mai

Diumenge 28 de maig, d’11:30 h a 14:00 h | Oliver Viticultors

Aquest 2023 el celler Oliver Viticultors fa 10 anys, i per celebrar-ho, el diumenge 28 de maig conviden a visitar-los per ser partícips de la inauguració de la terrassa que inauguren al davant de les vinyes. Durant la jornada guiaran un tast de quatre maridatges creatius fets de la ma de l’equip de CARAM CARAM.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa