Comitiva de cavistes que han visitat la Champagne

Del 18 al 21 d’octubre, representants d’11 cellers elaboradors de Cava han visitat la Denominació d’Origen Controlada (AOC) Champagne. L’Institut del Cava porta organitzant aquest viatge a la Champagne cada dos anys des del 2009, essent una de les seves sortides de referència.

Representants dels cellers Agustí Torelló Mata, Alta Alella, Castelo de Pedregosa, Gramona, Jaume Giró i Giró, Juvé & Camps, Llopart, Sumarroca, United Wineries Estates, Vallformosa i Vilarnau han conegut de primera mà els vins escumosos elaborats en aquesta prestigiosa regió francesa.

El president de l’Institut del Cava, Jaume Gramona, i la gerent de la patronal, Maria del Mar Torres, han acompanyat els cavistes al llarg de les visites, atenent la invitació del Comité Interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC) i del director del seu departament d’enologia Michel Valade.

Durant quatre intensos dies, el grup ha estat rebut a Krug, Ruinart, Taittinger i Jacquesson, així com pels vignerons biodinàmics Benoit Lahaye i Jean-Pierre Fleury. Per completar aquestes visites, el programa s’ha nodrit d’altres activitats com una degustació oberta de vins escumosos del món elaborats seguint el Mètode Tradicional, organitzat a Mumm per l’Institut Oenologique de Champagne i una degustació de diversos Magnums a Hautvillers gràcies a la gentilesa de Michel Valade.

El grup de cavistes també ha pogut visitar el Comité Interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC) i el Lycée Viticole de la Champagne. El darrer dia, el grup ha gaudit d’una visita privada a un centre de premsat a Vertus amb premses Cocquard i ha finalitzat el recorregut amb una visita a Maison Fleury, on ha tingut lloc una demostració del treball de la vinya amb tracció animal i un recorregut pels seus champagnes.

En el marc del viatge, el grup de cavistes també ha estat convidat per l’organització de VITeff, el saló de referència especialitzat en tecnologia de vins espumosos. Es tracta d’un saló bienal especialitzat, localitzat a Épernay, amb una clara ambició internacional, que enguany ha celebrat la seva catorzena edició acollint més de 22.000 visitants.

A banda del saló firal, on s’exposa tot tipus de maquinària, noves presentacions en packaging i disseny d’ampolles, al saló s’hi organitzen conferències i tastos, presentacions i taules rodones sobre les últimes tendències internacionals en vins escumosos. En la seva catorzena edició, VITTeff ha celebrat el Congrés Anual d’Enòlegs, centrat en les interferències del sofre a la vinya i la vinificació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa