Compareixença pública d ela DO cava després de la decisió de Corpinnat | M.R.F.

!--akiadsense-->

“La DO Cava són 380 cellers, 6.800 viticultors, 38.000 hectàrees de vinya i presència a més de 100 països del món. Tenim èxit i tenim prestigi i estem units”. Són paraule sde Javier Pagès, president del Consell Regulador en el moment de valorar la decisió de Corpinnat d’abandonar la denominació.

Pagès s’ha presentat davant la premsa amb els responsable de Pimecava, de l’Institut del Cava, dels representats de les cooperatices, dels viticultors, i dels sindicats. Tot plegat per donar una imatge d’unitat del sector davant d’una decisió que de moment s’entoma amb filosofia però que suposa un daltabaix.

En la compareixença públca han tret ferro a l’afectació que pugui suposar la pèrdua d’aquests nou cellers per la marca Cava i per la denominació. Neguen que la piràmide de qualitat es vegi escapçada perquè malgrat perdre cinc dels tretze cellers que tenen cava de paratge qualificat, recorden que la qualitat també es troba en caves Reserva i Gran Reserva.

En aquests sentit el més contundent ha estat, el president de Pimecava, Pere Guilera, que com explicava en declaracions a Vadevi, ha assegurat que “el patrimoni de qualitat no és de Corpinnat exclusivament i ja n’hi ha prou!”.

Sobre la possibilitat de mantenir converses amb Corpinnat en els projectes de zonificació que està impulsant el Consell Regulador, Xavier Pagès és molt clar ”estem oberts al diàleg com sempre hem fet, però ells ja no són cava”.

Tal com explicaven al seu comunicat, han lamentat la decisio del nou cellers de deixar la denominació, però de nou han fet referència que es tracta d’una decisió privada. Finalment des del Consell Reguladora han assegurat que no es prendran mesures d’inspecció excepcional per vetllar que els cellers de l’associació Corpinnat no facin servir el nom de Cava.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: xup a febrer 01, 2019 | 14:23
    xup febrer 01, 2019 | 14:23
    que voleu que diguin que han marxat els mes honrrats?

Nou comentari

Comparteix