VadeVi
El Saló Cava Premium reuneix més de 300 professionals a Barcelona
  • CA

!--akiadsense-->

El Consell Regulador del Cava ha reunit aquest dilluns més de 300 professionals de la restauració, botigues especialitzades, sommeliers, bloggers i mitjans de comunicació a l’Hotel Melià Barcelona Sarrià per presentar les novetats i ampliar els coneixements sobre els Caves Reserva i Gran Reserva.

El Saló Cava Premium, que se celebra per segona vegada a la capital comtal, ha estat inaugurat pel president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet i ha comptat amb la col·laboració de l’Institut del Cava i de PimeCava.

Bonet ha destacat durant la inauguració la importància que té per al sector celebrar aquest Saló a Barcelona i l’àrea metropolitana perquè és “la zona més important pel Cava en el seu conjunt però particularment pels Premium, que es caracteritzen per la seva gran excel·lència”.

Així mateix, el president de la DO Cava ha destacat el bon acolliment que estan tenint els Caves Premium entre els consumidors, ja que “estan creixent en la distribució tradicional amb un increment del 30 per cent, 1,2 milions d’ampolles més que en la mateixa data de l’any anterior”. A més, ha parlat del valor afegit que els Caves Premium aporten al sector “que va des de la vinya, que ha sofert un progrés extraordinari en els últims anys, fins al màrqueting, sense el qual el Cava Premium no tindria futur”.

A continuació, ha tingut lloc la ponència ‘Les Harmonies del Cava’, impartida per Guillermo Cruz, sommelier de Mugaritz i guanyador de la primera edició del concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya a Cava’, que ha definit els Caves Premium com un producte que “va més enllà, són caves singulars que busquen una complexitat per aconseguir una qualitat extraordinària i ser capaços de competir amb altres espumosos del món”. A més, ha valorat molt positivament les combinacions possibles dels Caves Premium amb l’alta gastronomia d’un restaurant com Mugaritz.

El sommelier de Mugaritz ha convidat al públic assistent a participar en un tast a cegues, on han tingut l’oportunitat de provar un mateix cava amb el mateix “degollat” però amb 4 dosificacions de licor diferents i conèixer les diferències d’un producte i un altre gràcies al “degollat”.

El Saló del Cava Premium ha tancat amb un showroom de 45 empreses elaboradores de Caves Premium que han mostrat les seves millors referències. Els visitants han tingut l’oportunitat de degustar més de 1.200 ampolles de Caves Reserva i Gran Reserva i harmonitzar-lo amb un còctel dissenyat per a l’ocasió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa