El Cava es promociona a Bèlgica

El Consell Regulador participa a Megavino, la principal fira del Benelux

El Consell Regulador de la DOP Cava porta diversos anys reforçant les seves accions promocionals en aquest país que, any rere any, augmenta les xifres de consum.

El CR va aterrar amb diverses activitats de promoció del Cava Prèmium a Megavino (Bèlgica), la principal fira del Benelux, destinada principalment al consumidor final però també al públic professional. La primera d’aquestes accions va ser el “Cava Brussels Experience”, un sopar harmonitzat amb caves de la gamma Prèmium que va tenir lloc al restaurant “Le Chalet de la Fôret”, amb dues estrelles Michelin i candidat a una tercera el 2016.

El cuiner i propietari, Pascal Devalkeneer, va preparar un menú d’alta qualitat que es van servir acompanyat d’uns caves seleccionats per César Román, nomenat millor sommelier de Bèlgica aquest 2015. Els assistents, majoritàriament premsa especialitzada, sommeliers i distribuïdors, van alabar la qualitat dels caves presentats i van aplaudir aquesta iniciativa del Consell Regulador per elevar el prestigi de la marca Cava.

Ja a Megavino, el Consell Regulador va posar a disposició de les empreses elaboradores un estand de 60m2 ubicat a la zona central del pavelló de vins. Un total de 22 bodegues van participar aquest any amb unes 42 marques diferents. Les patronals, Institut del Cava i la Pimecava, van ser les encarregades d’atendre als visitants interessats a conèixer els diferents caves. En total es van servir unes 1400 copes de cava, aproximadament.

Finalment, gràcies a la col·laboració amb ICEX, es van impartir quatre “Cava Masterclass” en el seu espai de tasts de Megavino. Aquestes sessions, dirigides també per César Roman, van consistir en una introducció al món del Cava i un tast-maridatge on es va tastar un cava Jove, un Reserva, un Gran Reserva i un Rosat, juntament amb 4 diferents plats de la gastronomia belga. Des del Consell Regulador apunten que aquest tipus d’accions han estat “un encert, sense dubte, donada l’alta assistència i la gran quantitat de preguntes i comentaris que es van generar en cada sessió”. A més a més, els assistents van destacar la versatilitat del Cava i “el perfecte maridatge d’aquest amb plats tan típics belgues com els musclos o el paté”.

Cinc dies d’intensa activitat que responen al gran interès del mercat belga pel Cava, situant-lo en aquest primer semestre com el primer país consumidor de Cava.


Nou comentari