VadeVi
Els pagesos voten aquest dijous al Consell Regulador del Cava
  • CA

!–akiadsense–>

La DO Cava celebra aquest dijous eleccions per a la formació del nou Consell Regulador en un moment especialment convuls del sector.

Pel que fa als 6 vocals corresponents als elaboradors no hi ha sorpreses i no caldrà votar-los. Seran per Freixenet, Codorníu, Pere Ventura, Carles Andreu, Juvé i Camps i Sumarroca.

Els altres 6 vocals representants dels viticultors adscrits a cooperatives, els no adscrits i els elaboradors de vi base, hauran de votar i per primera vegada s’enfrontaran a candidatures de València i Extremadura.

Així dels Cens A fins a les 18h estan cridats a votar en diferents punts de Catalunya i de tot l’estat, 3.200 pagesos que hauran de triar entre les candidatures de Cooperativas de Requena i Cooperativistes del Cava.

Pels Cens B, les opcions són tres: Viticultors del Cava (Coalició d’Unió de Pagesos, Jarc, i Viticultors del Penedès) Coop Cava Requena (Cooperatives Afroalimentàries de la Comunitat Valenciana) i ASAJA por el cava (APAG Extremadura ASAJA). En aquest cens hi ha convocats prop de 3.000 pagesos per votar.

Finalment pel que fa als elaboradors de vi base, 153 persones hi podran votar i hauran de triar entre Bodega Requena (Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana) i AVC-FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya).

Els resultats provisionals es donaran a conèixer aquest vespre a les 20h a través del web habilitat per aquestes eleccions i els definitius es coneixeran dilluns un cop validada la documentació que haurà arribat per correu postal des de les diferents meses habilitatdes a tot l’estat.

Un cop format el nou consell regulador amb els 12 vocals, serà el moment de triar el nou president en el ple que se celebrarà dia 28 d’agost. Noms com Xavier Pié, actual president de la DO Catalunya o l’elaborador Pere Ventura, sonen com a possibles candidats, mentre Josep Graells de Vallformosa ja s’ha postulat formalment per presidir la DO Cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa