VadeVi
Èxit de participació a la 20a edició del Cavatast

Aquest diumenge va concloure la 20a edició del Cavatast, la Fira de caves més gran de Catalunya, amb unes xifres rècord. Durant tres dies, Sant Sadurní s’ha obert a milers de visitants.

Una cinquantena d’elaboradors de cava i empreses de restauració, xarcuteria, pastisseria i xocolata han servit una gran quantitat de degustacions de cava i gastronòmiques als milers de visitants que han rebut la Fira en només tres dies.

Èxit de participació als tastos i maridatges

Enguany, el Centre d’Interpretació del Cava s’ha erigit com el centre neuràlgic d’activitats de la Fira. Més de 500 persones han exhaurit les localitats dels tastos i maridatges que han organitzat els expositors de cava. A més, el CIC Fassina ha acollit per primer cop la botiga a la recepció, que ha comptat amb una bona afluència de públic durant el cap de setmana i moltes ampolles venudes.

A més dels tastos, els visitants han pogut gaudir d’una quinzena d’activitats més per a tots els públics, com visites guiades al CIC Fassina, que ha rebut una gran quantitat de visites, o a altres punts d’interès del municipi.

Un Cavatast ple de personalitats

Després de la inauguració de la Fira a càrrec del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de la cuinera Ada Parellada, moltes han estat les personalitats que no s’han volgut perdre l’oportunitat de tastar els millors caves del país.

Meritxell Serret, consellera d’Agricultura; Jordi Baiget, conseller d’Empresa; Santi Vila, conseller de Cultura; Miquel Iceta, líder del PSC; Gemma Mengual, ex-nedadora; o Roger Coma, actor; són algunes de les personalitats que han volgut celebrar els 20 anys de Cavatast.

Premi a l’originalitat

Per primer any, s’ha organitzat el concurs de decoració dels estands de caves. El jurat, format per representants de l’Ajuntament, la Confraria del Cava i Somsantsadurní, ha triat com a guanyador l’estand de Sumarroca.

Maria Casanovas i Pere Ventura han quedat en segona i tercera posició respectivament. El jurat ha valorat aspectes com l’originalitat, la il·luminació i la dificultat tècnica, i encoratja a tots els expositors a innovar de cara la propera edició.

El Cavatast, en xifres

Pel que fa a les novetats d’aquesta edició, un 97% del públic ha valorat molt positivament el canvi d’ubicació de la Fira, que s’ha tornat a situar al tram central de la Rambla de la Generalitat després de cinc edicions, per fer-ho més amable per als visitants i expositors.

Més de la meitat dels visitants provenien de la demarcació de Barcelona, amb un increment del 2% respecte l’any passat. Seguidament dels visitant de Sant Sadurní i de l’Alt Penedès.

La valoració global que fa el públic enquestat sobre el Cavatast és d’una puntuació de 8’5 sobre 10, nota que anima als responsables ha seguir treballant molt dur de cara la propera edició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa